5 manieren om Belgische Blauwe Steen naar je hand te zetten

Belgische Blauwe Steen is een natuurlijk en veelzijdig product dat op talrijke manieren aan smaak en toepassing aangepast kan worden. Omdat we bij ArtStone elke fase van de verwerking zelf in handen hebben, bieden we al onze klanten dezelfde ruime mogelijkheden. We zetten de belangrijkste keuzes op een rijtje. 

1. Natuurlijke kenmerken

Belgische Blauwe Steen bestaat in verschillende gradaties van natuurlijke kenmerken, verwijzend naar het aantal koolstofadertjes in het product. Hoe meer koolstofadertjes, hoe harder te tegel van het terras verder zal verouderen. Dit wordt geassocieerd met een lagere kwaliteit van de steen. Terecht? Niet altijd, een verouderde tegel dat verder verouderd, klinkt toch niet slecht? De adertjes kunnen namelijk water opnemen en zo aanleiding geven tot een kleine schilfering op het oppervlak.  

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenkwaliteit. In de praktijk zijn vooral toepassing, afwerking en budget bepalend. Voor een heel strakke douchewand, gaat de voorkeur uit naar weinig natuurlijke kenmerken. Voor een verouderde look, kunnen meer natuurlijke kenmerken net meer karakter geven.

BELGISCHE BLAUWE STEEN - MODERNE AFWERKINGEN

2. Het formaat

Bij grote spelers heb je in het gamma Belgische Blauwe Steen tegels wellicht de keuze tussen een aantal standaardmaten, maar bij ArtStone kan letterlijk alles. Ons gamma telt al meer dan 4.000 vaste producten; we kunnen alles daarenboven op maat verzagen, van kleine klinkers over grootformaat tegels tot volledige platen. Geen enkel probleem dus, als elke tegel precies 39 cm moet meten, zodat het beter uitkomt voor jouw terras of in jouw keuken. In tegenstelling tot de concurrenten specialiseren wij ons in grote formaten. Een 120×60, 80×80 of 100×100 is niets vreemd voor ons. 

3. De veroudering 

Door Belgische Blauwe Steen te verouderen krijgt het de uitstraling van een oude, doorleefde vloer. Het oppervlak wordt immers ruwer en minder strak. Er zijn verschillende manieren om Belgische Blauwe Steen te verouderen en uiteraard ook verschillende gradaties, gaande van onaangeroerd, strak en glad tot sterk verouderd en authentiek. ArtStone heeft een bijzondere specialisatie in alle verouderingstechnieken en kan zo dus perfect inspelen op jouw smaak. 

BELGISCHE BLAUWE STEEN VEROUDERDE AFWERKINGEN

4. De oppervlakteafwerking of kleur

Van nature is Belgische Blauwe Steen lichtblauw, grijs van kleur, maar door het oppervlak op te schuren kan zelfs een heel donkere, bijna zwarte kleur gerealiseerd worden. Heel simpel gesteld geldt: hoe grover de korrel, hoe lichter de kleur; hoe fijner de korrel, hoe donkerder. Zo kunnen we bij ArtStone alle mogelijke tinten tussen licht en donker afleveren.  

Let op! Bij ArtStone worden de verschillende kleuren steeds op een mechanische manier bereikt. Chemische of andere processen, door de steen bijvoorbeeld met olie te verzadigen, bieden niet hetzelfde duurzame en langdurige resultaat.

5. Een speciale afwerking 

Naast het opschuren van het oppervlak, zijn er nog tal van andere oppervlakteafwerkingen. We kunnen de Belgische Blauwe Steen vlammen, fijn of grof boucharderen, enzovoort. Al deze afwerkingen geven de tegel een ander karakter. 

villa vercammen
On Key

Gerelateerde posts

Main Menu