TIP 3: kies het juiste type materiaal

Je terras vormt de overgang van je woning naar je tuin. Het is belangrijk dat die overgang geleidelijk aan gebeurt en met de juiste keramische tegel. Vandaag is de markt in terrastegels enorm uitgebreid. Zo hangt het uitkiezen van de perfecte tegel voor jouw terras van enkele factoren af. In deze blogreeks geven we je 5 tips waarmee je zeker rekening moet houden. Lees snel verder!

TIP 3: Kies het juiste type materiaal

Er zijn 3 belangrijke productgroepen als je je terrastegels gaat uitkiezen. Bij tegels denk je misschien meteen aan keramiek, maar ook natuursteen en beton zijn erg populaire materialen en hebben elk hun typische karakteristieken. Zoals je in de vorige blog al kon lezen, zijn de karakteristieken die je zoekt in een tegel mee bepalend voor de keuze die je maakt. Is antislip belangrijk, dan is beton misschien wel wat je zoekt! Is een arduinlook niet realistisch genoeg? Afhankelijk van je budget is een Belgische of Oosterse natuursteen misschien wel optie!

Natuursteen is een natuurlijk product en dit zorgt voor een charme die de andere producten niet hebben. Natuursteen is poreus en dus waterdoorlatend en vlekgevoelig, maar heeft als voordeel dat vlekken uit zichzelf weer verdwijnen na een tijd. Bij de juiste keuze binnen het natuursteenaanbod, kies je voor mogelijke oneffenheden en kleurnuances, waardoor tijdelijke vlekken niet storend zijn. Dit is de charme en het onderhoudsvriendelijke van natuursteen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we alle productkenmerken toelichten en bespreken in functie van jouw verwachtingen en toepassingen. Het oppervlak is op verschillende manieren te bewerken waardoor het uitzicht, maar ook de kras- en vlekbestendigheid kan bepaald worden. Kies voor natuursteen als je een tegel wilt die leeft en de meest natuurlijke uitstraling heeft.

Keramiek is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Hoe lager de porositeit, hoe minder vuil en vlekken er in de tegel kunnen indringen. Keramische tegels hebben een egaal en vrij glad oppervlak waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn. Let wel op: keramische tegels zijn weinig poreus en dus ook niet erg waterdoorlatend, dit kan voor gladheid zorgen. Zorg dat je terras goed afwatert en kies buiten bij voorkeur voor een tegel met een minimum aan reliëf, zo verdwijnt het slipgevaar. Net als bij natuursteen zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende tegelopties. Gelukkig zijn goede keramische tegels de laatste jaren zeer betaalbaar geworden. Wil je buiten keramische tegels plaatsen? Zorg er dan voor dat ze vorstbestendig zijn. Keramische tegels zijn kleurvast en beschikbaar in enorm veel looks. Daarnaast kan je ze zowel binnen als buiten plaatsen, handig als je naadloos de sfeer van binnen naar buiten wilt trekken.

Beton is vorstvrij, anti-slip, goedkoop in vergelijking met andere producten, gemakkelijk in onderhoud en waterdoorlatend mede afhankelijk van de opbouw van de ondergrond. Heb je bepaalde restricties opgelegd gekregen van je gemeente op vlak van verharding? Bij Artstone bieden we ook diverse waterdoorlatende mogelijkheden aan, zoals bijvoorbeeld onze Ecospacers. Dankzij de dikte van 6cm van de meeste betontegels kan je over beton ook rijden wat het interessant maakt als je de oprit en het terras in identiek hetzelfde uitzicht/materiaal wenst. Wel opletten met rijden over tegels in grote formaten!

Toch liever even over een tegel lopen om niet impulsief te kopen? Dat kan in onze outdoor toonparken. Wist je trouwens dat deze 24/24u toegankelijk zijn en je dus niet vasthangt aan onze openingsuren? Kom gerust langs!

Op zoek naar inspiratie voor jouw droomterras? Bekijk hier enkele realisaties!

Share:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
On Key

Gerelateerde posts

Main Menu