Bel nu je steen-expert op 011 45 60 00

TIP 4: kies het juiste formaat

Je terras vormt de overgang van je woning naar je tuin. Het is belangrijk dat die overgang geleidelijk aan gebeurt en met de juiste keramische tegel. Vandaag is de markt in terrastegels enorm uitgebreid. Zo hangt het uitkiezen van de perfecte tegel voor jouw terras van enkele factoren af. In deze blogreeks geven we je 5 tips waarmee je zeker rekening moet houden. Lees snel verder!

TIP 4: Size does matter, kies dus zeker het juiste formaat

Naast je persoonlijke smaak en de stijl van je woning zijn er 3 belangrijke factoren die mee het formaat van je tegel kunnen bepalen.

1 Ten eerste daalt de kostprijs van je terras gevoelig als je voor een formaat kiest dat op een hele tegel uitkomt binnen jouw terrasoppervlakte. Bij een terras van 2,4m breedte kies je beter voor een tegel met formaat 40x40cm of 60x60cm in plaats van 50x50cm, zo zal je een stuk minder snijwerk hebben. Let er wel op dat je ook de voegen meerekent.

2 Ten tweede: Kies geen te grote tegels voor een te kleine oppervlakte. Grootformaattegels zijn mooi, maar ze vereisen een minimum aan plaats om tot hun recht te komen. Je zou toch minstens een 3-tal tegels naast elkaar moeten kunnen leggen alvorens je het gewenste effect bereikt.

3 Een derde factor is de onderhoudsvriendelijkheid van je terras. Grotere formaten zijn onderhoudsvriendelijker, omdat er minder voegen zijn. Voegen zijn intensiever in onderhoud, omdat ze verkleuren en omdat daar onkruid groeit (bij onverharde voegen). Zorg voor aangepast materiaal als je een megategel gaat plaatsen. Een tegel van 100×100 cm weegt al snel meer dan 50kg!

Toch liever even over een tegel lopen om niet impulsief te kopen? Dat kan in onze outdoor toonparken. Wist je trouwens dat deze 24/24u toegankelijk zijn en je dus niet vasthangt aan onze openingsuren? Kom gerust langs!

Op zoek naar inspiratie voor jouw droomterras? Bekijk hier enkele realisaties!

KERAMIEK
KERAMIEK
02043-ZW-R-3 TVG Keramiek Channel Dark 80x80
KERAMIEK
KERAMIEK
keramiek
keramiek buiten
keramische tegels
WEB-Keramiek South Belgium 60x60

Vorige
Volgende

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven