TIP 5: hou bij je keuze rekening met de oppervlakte die je wil aanleggen

Je terras vormt de overgang van je woning naar je tuin. Het is belangrijk dat die overgang geleidelijk aan gebeurt en met de juiste keramische tegel. Vandaag is de markt in terrastegels enorm uitgebreid. Zo hangt het uitkiezen van de perfecte tegel voor jouw terras van enkele factoren af. In deze blogreeks geven we je 5 tips waarmee je zeker rekening moet houden. Lees snel verder!

TIP 5: Hou bij je keuze rekening met de oppervlakte 

Denk goed na over de oppervlakte die je gaat verharden. Hou hierbij zeker rekening met de waterdoorlaatbaarheid van je tuin. In sommige gemeenten is het verplicht om (deels) waterdoorlatende materialen te gebruiken als je een grote oppervlakte gaat verharden.

Enkele mogelijke oplossingen zijn ecospacers, waterdoorlatende klinkers, waterpasserende klinkers, combinaties met siergrind, grasdallen of voor grotere oppervlaktes de Fluvio bufferblok.

Ben je van plan om een grote oppervlakte te verharden? Dan kan je een combinatie maken van meerdere materialen en kleuren. In het algemeen geldt: hoe groter de oppervlakte, hoe meer speelruimte op vlak van materialen. Een kleine oppervlakte doe je ruimer lijken met een juiste tegel terwijl een grote oppervlakte probleemloos een tegel van 122x122cm aankan. Je ziet, aan mogelijkheden geen tekort. Met deze tips kan je je alvast verder verdiepen in de tegel die aan je wensen en mogelijkheden voldoet. Inspiratie opdoen kan via magazines, websites, folders en onze toonparken. Onze buitenparken zijn zelfs 24/7 toegankelijk.

Toch liever even over een tegel lopen om niet impulsief te kopen? Spring dan zeker ook binnen in één van onze vier showrooms. We hebben meer dan 900 verschillende tegels in ons assortiment. Bekijk je graag een tegel buiten? Dat kan in onze outdoor toonparken. Wist je trouwens dat deze 24/24u toegankelijk zijn en je dus niet vasthangt aan onze openingsuren? Zo kan je in alle weersomstandigheden en seizoenen inspiratie opdoen.

Op zoek naar inspiratie voor jouw droomterras? Bekijk hier enkele realisaties!

Share:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
On Key

Gerelateerde posts

Main Menu