Bel nu je steen-expert op 011 45 60 00

Bestel je bestrating vroeg genoeg

Artstone, opgericht in 1970, is specialist in natuursteen, oprit en terras. Zijn uitgebreid aanbod wordt verdeeld via vier toonparken verspreid over het Vlaamse landsgedeelte. Het bedrijf staat bekend om zijn grote voorraden, de productie van betonklinkers en Belgische blauwsteen, en de invoer van oosterse natuursteen en keramische tegels. Volgens Joren Verbruggen van Artstone zijn 2020 en 2021 bijzondere jaren voor de hele sector.

“Er is een nijpend tekort aan kleiklinkers in het voorjaar”, zegt Verbruggen. “De aanvoer hapert en de voorraden zijn nagenoeg uitgeput. We verwachten dat de leveringen weer op gang zullen komen vanaf de tweede jaarhelft. Voor wie nu, in het voorjaar, zijn oprit of terras wil aanleggen, mag dit een magere troost wezen. Bij Artstone beschikken we echter over voldoende alternatieven om dit tijdelijke probleem te counteren. Een mooie oplossing vormen onze betonklinkers in een sierlijk waalformaat en verkrijgbaar in diverse kleuren. We produceren die in onze eigen fabriek, waardoor ook nu direct uit voorraad geleverd kan worden.” 

Kiezen voor Belgische blauwe steen 

Een ander aanvoerprobleem doet zich voor bij de Vietnamese blauwsteen. Ook hier zijn er grote vertragingen bij de levering. Erger nog, sinds de uitbraak van het virus zijn de transportkosten maar liefst vervijfvoudigd! Doordat het aantal beschikbare containers schaars is, blijft een groot deel van de bestelde goederen in Vietnam staan. We hebben nog stock staan van een aantal afwerkingen en formaten, maar reserveren is dus een must.”

“Het positieve hieraan is dan weer dat het prijsverschil met de Belgische blauwe hardsteen uit eigen productie zo goed als verwaarloosbaar is geworden. We zien dat om deze reden steeds meer mensen kiezen voor onze inlandse blauwe hardsteen, die toch net iets kwalitatiever en duurzamer is. Ook keramische terrastegels of oprittegels worden regelmatig als alternatief genomen.”

Import van verhardingsmaterialen

Voor materialen zoals natuursteen en keramiek heeft Artstone eigen importkanalen opgezet. Zo blijven ook in 2021 de keramiektegels vlot leverbaar. Zowel 20/20/2 in keramiek als 60/60/2 of 60/60/3 en 90/90/3 voor een oprit zijn vlot beschikbaar. Tegels met een dikte van drie centimeter zijn uitermate geschikt voor opritten. Verbruggen: “Hierdoor kunnen we net iets korter op de bal spelen dan een aantal van onze collega’s. Toch raden we onze klanten aan om alle bestellingen tijdig door te geven. Zo kunnen we nog beter het hoofd bieden aan de huidige strubbelingen op vlak van aanvoer.”

Kandela platines

“Door de hoge transportkosten zijn er heel wat materialen blijven staan. Zo is er, vergeleken met andere jaren, heel wat minder Kandela (platines) binnengekomen. We hebben enkele duizenden vierkante meters in bestelling staan, die de komende maanden zullen arriveren. Als je dus Kandela wil plaatsen in mei en juni, kan je best nu al reserveren. Het grootste deel van die bestelling zal al verkocht zijn voor ze in België arriveert.”

Beton, volwaardig alternatief

“Ook onze maatvaste betonklinkers uit eigen productie vallen in de smaak als alternatief voor kleiklinkers en natuursteenklinkers”, vervolgt Verbruggen. “Beton is breed inzetbaar als verharding en verkrijgbaar bij Artstone in zowel klinkers als tegels. Dankzij onze eigen productie kunnen we de kleuren zelf samenstellen en daardoor ook beter laten aansluiten bij de look van klei- en natuursteenklinkers.”

“Die eigen productie zorgt er ook voor dat we altijd scherpe prijzen én een vlotte levering kunnen garanderen. Daarnaast is er een groot verschil in prijs tussen een betonklinker en natuursteen- en kleiklinkers. Kortom: beton is een hedendaags en extreem duurzaam alternatief voor verhardingen in natuursteen.” 

Contacteer ons hier vrijblijvend voor een offerte op maat! Geen idee waar te beginnen? Onze experten in onze toonzalen te PuursLedeZedelgem en Heusden-Zolder helpen je op weg!

Op zoek naar inspiratie voor jouw droomzwembad? 
Bekijk hier enkele realisaties!

keramiek
zwembadboord
Langwerpige slider zwembad4
Zwembadboord natuursteen
zwembadboorden-keramiek
bbs beginafbeelding zwembad
01498-ZW-R-4 Vercammen Alg. Bouwond. Bossen 18 Koningshooikt Palladio Light Zwembadboord Papegaaienbek Rond 60x30x3-5 + Kleiklinker Chateau Nicolas 20x5
realisatie zwembadboord 1
zwembad belgische blauwe steen met tuinset en treden

Vorige
Volgende

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven