Betontegel of gepolierd beton?

Artstone Loftstone Dubai betontegel megaformaat

Hou je van de strakke en industriële look van beton, maar twijfel je nog of je voor tegels dan wel een ter plaatse gestort en gepolierd oppervlak zou gaan? Bij ArtStone zijn we er rotsvast van overtuigd dat je met klinkers en tegels niet verkeerd kan kiezen. Hieronder leggen we uit waarom. 

Loftstone Lazio

Eenvoudigere plaatsing 

Moet je voor een gepolierde beton een beroep doen op een gespecialiseerde vakman, dan zijn tegels en klinkers relatief eenvoudig in plaatsing. De randen zijn gegarandeerd strak, er is minder kans op fouten en wanneer die zich toch voordoen of er bijvoorbeeld breuk optreedt, dan volstaat het om de betrokken tegel te verwijderen en een nieuwe te plaatsen. 

Betrouwbare kleuren

Klinkers en tegels worden in een gecontroleerde fabrieksomgeving geproduceerd en aan diverse kwaliteitscontroles onderworpen. Dat betekent dat niet alleen de kwaliteit, maar ook de kleur van de geleverde producten steeds gegarandeerd is. De samenstelling en productieomstandigheden wijzigen in principe namelijk niet.  

Bij ter plaatse gestort beton wordt de samenstelling weliswaar op de specifieke keuze van de klant afgestemd, maar is er minder controle op productieomstandigheden zoals vocht en temperatuur en bijgevolg meer kans op afwijkingen. 

Waterdoorlatende oplossingen

Op heel wat plaatsen ben je vandaag verplicht om voor opritten en andere verhardingen een waterdoorlatende oplossing te voorzien. Met ter plaatse gestort beton kan je vandaag simpelweg niet aan die eis voldoen. Betonklinkers en -tegels, daarentegen, bestaan in zowel waterdoorlatende als waterpasserende varianten.

Groots visueel effect dankzij grootformaat tegels

Met ter plaatse gestort en gepolierd beton kunnen grote, strakke oppervlakken gecreëerd worden die voor een bijzonder ruimtelijk effect zorgen. Door de beschikbaarheid van steeds meer grootformaat tegels, tot bijvoorbeeld 120 x 120 cm, kom je vandaag echter ook met betontegels flink in de buurt van dat groots visueel effect 

Artstone Loftstone Dubai betontegel megaformaat

Ons aanbod

In de ArtStone betonfabriek in Heusden-Zolder produceren we het hele jaar door betontegels en –klinkers. Onze grootformaat tegels zijn beschikbaar in vijf kleuren en verschillende diktes en formaten. Daarnaast hebben we ook een ruim aanbod Granutex tegels van 6 cm dik, beschikbaar in zowel grote als kleine formaten en vijftien verschillende kleuren. 

On Key

Gerelateerde posts

Main Menu