Een blik in onze Belgische blauwe steen-fabriek

De Belgische Blauwe hardsteen van ArtStone is afkomstig uit groeves in Henegouwen en de Condroz. Daar kopen we grote blokken arduin aan die in onze fabriek in Heusden-Zolder tot tegels, kasseien en allerhande maatproducten verwerkt worden. We gunnen je een blik in onze unieke productiehallen. 

productiehal natuursteen

Een zaagblad van 280 cm

Om de grote blokken Belgische blauwe steen tot platen en vervolgens tot tegels en andere eindproducten te verzagen, staan er in de fabriek meer dan vijftien zagen waarvan sommigen groter dan 280 cm!

ArtStone blijft verder investeren, zo wordt de capaciteit en kwaliteit alsmaar verder uitgebreid. 

Specialist in veroudering

Het verouderen van Belgische Blauwe hardsteen is een absolute specialiteit van ArtStone.  Daarom staat er in de fabriek niet één, maar wel vijf verouderingsmachines. Deze grote machines vol keien zijn geschikt voor verschillende formaten, waardoor zowel kleine tegels als grote platen snel, efficiënt en volledig volgens de regels van de kunst verouderd kunnen worden.  

Ook voor andere verouderingsmethodes zijn alle gereedschappen en materialen in de fabriek voorhanden.

fotoblok 1 eigen productie

Manuele kwaliteitscontrole 

Het zijn natuurlijk niet alleen de machines die tellen. Alvorens een arduinen tegel afgewerkt, verpakt en klaar is om op je terras te leggen, gaat ze door minstens vijf paar handen. Het zijn al die manuele inspecties die de hoge kwaliteit van de eindproducten garanderen. 

Ecologische productie 

Opvallend: de Belgische blauwe steen-fabriek van ArtStone is volledig circulair op het niveau van water. Dat betekent dat we met een volledig gesloten kringloop werken en dus geen extra stadswater verbruiken. 

Afval wordt zoveel mogelijk gevaloriseerd. Steenafval wordt verwerkt in grind voor zowel bestrating als betonproductie, andere afvalproducten worden op een tweedehands platform als restproduct verkocht en zelfs het slib wordt in de landbouw hergebruikt. 

Unieke schaal van verwerking 

Eigenlijk is ArtStone een buitenbeentje. Anders dan de grote, industriële groeves die enkel standaardoplossingen aanbieden en kleine, familiale steenkappers die volledig op handwerk aangeschreven zijn, combineert ArtStone namelijk het grote productieapparaat van een industriële speler met de flexibiliteit van een kmo. Zo kunnen we een verregaande vorm van maatwerk leveren, aan betaalbare prijzen en met een snelle levertermijn. 

On Key

Gerelateerde posts

Main Menu