Hoe kies je de juiste tegel voor je terras?

Hoe kies je de juiste tegel voor je terras?

0 Share

Hoe kies je de juiste tegel voor je terras?

Je terras is het verlengde van je leefruimte. De sfeer van binnen trek je graag door naar buiten. Maar hoe doe je dat nu best? De basis van je terras wordt gevormd door de vloer. L ...

Je terras is het verlengde van je leefruimte. De sfeer van binnen trek je graag door naar buiten. Maar hoe doe je dat nu best? De basis van je terras wordt gevormd door de vloer. Laten we daar alvast mee starten.

Een eerste belangrijke stap die je neemt voordat je begint met het aanleggen van een terras is het zoeken naar goede informatie over de vele mogelijkheden die voorhanden zijn.


Kies je voor een stenen terras dan heb je de keuze uit de zuivere steensoort of een variant in keramiek met dezelfde look,maar met andere kenmerken dan zijn originele tegenhanger. Je hebt ze in alle kleuren, formaten en legpatronen. De combinatie van deze elementen is bepalend voor het uiteindelijke resultaat.

ArtStone biedt je het ruimste aanbod in zowel de pure als look-tegels. In een van onze zeven filialen geven we je graag meer uitleg over de verschillen in tegels en zoeken we naar de beste vloer voor je terras of tuinpad. 

Kiest u voor de pure steen of een keramische variant?

ArtStone is fabrikant van pure gesteenten. In de PURE-collectie heb je keuze uit:

Natuursteen.
Tegels in natuursteen variëren van de gekende Belgische blauwe steen over Chinese,
Vietnamese en andere Oosterse vloertegels tot Kandela kasseien en andere Indische
plaveien. Natuur staat voor het originele gesteente en in natuursteen heb je de keuze uit

  • Blauwe steen
  • Graniet
  • Leisteen

Betonklinkers en -tegels.
Artstone produceert zijn betonklinkers en tegels in België en kan op die manier voortdurend innoveren. Zo heb je infiltrerende en bufferende blokjes en waterdoorlatende betonklinkers die een antwoord bieden voor de waterafvoer ter plaatse bij grotere oppervlaktes.

Of de Loftstone. Een decoratieve tegel van groot formaat met zachte beton afwerking. Inmiddels een zeer geliefde tegel in strakke woningen.

Ook uniek in het tegelaanbod zijn de hightech witte tegels en grootformaten tot twee meter op twee meter. Naast de gekende megategels behoren ook palissades en boordstenen voor bijvoorbeeld zwembaden tot het assortiment.

Naast de eigen productie vind je bij ArtStone een uitgebreide LOOK-collectie.

Gaan we kijken in het aanbod imitatietegels, dan heb je keuze uit tegels in keramiek die dezelfde look uitstralen als hun originele variant, maar andere kenmerken hebben onder andere qua onderhoud en gebruik.

De jarenlange ervaring in de productie en import van originele keramische tegels maakt van ArtStone de expert ter zake. De regelmatige selectie van keramiek en natuursteen bij de internationale producenten gebeurt op basis van de ervaring in eigen productie en import. Zowel in keramiek in meerdere diktes en formaten als in natuursteen is het aanbod heel breed.

De belangrijkste verschillen in origineel en imitatie?

Een eenduidige opdeling is moeilijk te maken. Net omdat zowel origineel als imitatie hun eigen kenmerken hebben, is dit sterk afhankelijk van je wensen. Er bestaan verschillen in porositeit, kleurvastheid, kleurechtheid, krasbestendigheid, antislipwaarde, enzovoort. Maar veel is ook afhankelijk van smaak, budget en zin voor onderhoud.


Laat je daarom goed adviseren en breng een bezoekje aan één van onze toonzalen. In het unieke en gevarieerde aanbod vind je ongetwijfeld de tegel die bij je past. Onze buitenparken zijn steeds toegankelijk. Klik hier voor de openingsuren van de toonzalen