Maatwerk in keramiek: een vak apart

Keramiek is een van de populairste materialen voor zowel binnenals buitentegels, maar soms wil je de lijn nog verder doortrekken. Richting de trap bijvoorbeeld, of een plint of zwembadboord. Geen probleem, al vraagt het wel enige expertise.

Een hard materiaal

Keramiek is een uitzonderlijk hard materiaal. Het verzagen van keramische tegels is daarom niet zomaar voor iedereen weggelegd. Een kwalitatieve zaagsnede vergt vooral aangepaste kennis en materiaal. Meer nog wanneer er in verstek gezaagd moet worden

Plinten en trappen

In principe kunnen alle keramische tegels tot plinten en trappen verzaagd worden. Op die manier ontstaat er een perfecte harmonie tussen vloerbekleding en afwerking.  

Bij trappen kunnen de hoeken al dan niet in verstek gezaagd worden. Het verlijmen van trede en aantrede gebeurt ofwel direct, ofwel op de werf. 

Vermont
zwembadboord keramiek met L-boord

Zwembadboorden

Ook voor de creatie van perfect geïntegreerde zwembadboorden is maatwerk in keramiek een populaire keuze. Zelfs op grootformaat tegels kan hiervoor een op maat gezaagde neus verlijmd worden, maar inmiddels zijn er ook oplossingen in massief keramiek. 

Een andere populaire toevoeging in het zwembad waarvoor keramisch maatwerk een mooie oplossing biedt is nog de plage. 

Ons aanbod

ArtStone heeft een bijzondere expertise in keramisch maatwerk en denkt graag mee over de gepaste oplossing. Dankzij onze grote stock aan keramische tegels en ons uitgebreid machinepark kunnen we bovendien snel leveren. Meer nog, indien nodig verzagen we zelfs tegels afkomstig van een andere leverancier.

On Key

Gerelateerde posts

Main Menu