Project Louise

Oprijlaan in waterdoorlatende XL betonklinker

De ArtStone Pro XL tegel in antraciet oogt niet alleen modern maar is ook waterdoorlatend en heeft een afmeting van 100/100/8

De trap werd vervaardigd met gewapende     L-elementen en trapreden in Granutex in de kleur egaal zwart.

Aannemer

Hans De Meyer – HABO bvba

Klik op de link en ontdek ons assortiment!

Creëer je eigen project met je waterdoorlatende betonklinker!

Waterdoorlatende betonklinkers, ook wel bekend als permeabele betonklinkers van waterdoorlatende bestrating, zijn een speciaal type bestratingsmateriaal dat is ontworpen om regenwater door te laten en in de bodem te laten infiltreren op de plaats van het af te voeren naar riolen van oppervlaktewater. Deze klinkers hebben verschillende voordelen en worden vaak gebruikt in stedelijke en milieuvriendelijke ontwerpen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van waterdoorlatende betonklinkers:

  1. Waterdoorlatendheid: Het belangrijkste kenmerk van deze klinkers is hun vermogen om water door te laten. Ze zijn gemaakt met het openen van poriën die regenwater toestaan ​​om in de grond te sijpelen, wat helpt bij het verminderen van oppervlakteafvoer en wateroverlast.

  2. Milieuvriendelijkheid: Waterdoorlatende betonklinkers dragen bij aan het verminderen van waterkwaliteit en het behoud van de waterkwaliteit doordat ze regenwater filteren terwijl het in de bodem zit. Dit kan helpen bij het verminderen van de belasting van rioleringssystemen en het voorkomen van verontreiniging van oppervlaktewater.

  3. Duurzaamheid: Net als gewone betonklinkers zijn waterdoorlatende betonklinkers duurzaam en bestand tegen zwaar verkeer. Ze hebben meestal een horizontale dan traditionele asfalt- of betonverhardingen.

  4. Onderhoudsgemak: Het onderhoud van waterdoorlatende betonklinkers is over het algemeen eenvoudiger in vergelijking met traditionele verhardingen. Omdat ze waterdoorlatend zijn, is er minder kans op vorstschade en minder behoefte aan herstelwerkzaamheden.

Meer info over een project?

Main Menu