Hoe kies je de juiste zwembadboord?

Wie een zwembad plaatst, denkt meestal na over verwarming, afmetingen en afdekkingen. Maar ook de keuze van de zwembadboord verdient de nodige aandacht. De zwembadboord is namelijk net zo bepalend voor het uitzicht én de veiligheid van het zwembad.

Het materiaal van de zwembadboord 

Net als het terras zelf, kan je de zwembadboord laten uitvoeren in verschillende materialen. Belgische Blauwe steen is een klassieker, maar ook andere types natuursteen en keramiek zijn mogelijk. In de meeste gevallen zal je zo exact hetzelfde materiaal kunnen gebruiken als de rest van het terras, voor een mooi en harmonieus geheel. Maar je kan er ook voor kiezen om de zwembadboord te benadrukken door een ander materiaal of een andere afwerking te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een donkere zwembadboord bij een anders lichtgekleurd terras. 

Het formaat van de zwembadboord

Denk gerust ook na over het formaat. Het is namelijk niet zo dat een zwembadboord per definitie als een smalle boordsteen opgevat moet worden. Bestaat je terras uit grootformaattegels, dan kan je diezelfde tegels in veel gevallen gewoon tot aan de rand van het zwembad laten doorlopen. ArtStone zorgt dan voor de afwerking met de juiste neus. 

De afwerking: een neus voor detail

Een neus? Ja, een neus. De neus van een zwembadboord is het gedeelte dat lichtjes over de rand van de kuip uitsteekt en ervoor zorgt dat je comfortabel en zonder schrammen uit het zwembad of de zwemvijver kruipt. Daarvoor bestaan in de basis twee opties: ofwel wordt de boordsteen over de volledige dikte met 90° of 180° afgerond en zo bovenop de rand geplaatst – de bullnoseofwel krijgt de boordsteen een hoekje dat over de zwembadrand heen wordt gelegd en zo zelfs de kleinste onnauwkeurigheden aan de naden van het bad verbergt – de papegaaienneus. Die laatste bestaat in zowel rechte als afgeronde versie. 

Ons aanbod in zwembadboorden

ArtStone beschikt over een ruim assortiment standaard zwembadboorden in vaste formaten en kan verder zowat elke keramische of natuurstenen tegel tot zwembadboord verwerken. 

Natuursteen 

Zwembadboorden in Belgische Blauwe steen met moderne of verouderde afwerking en onze geïmporteerde natuurstenen: Zamang, Palladio en Sinai Pearl behoren tot ons standaardgamma, met keuze uit een bullnose of een rechte of ronde papegaaienneus.  

Op zoek naar een ander formaat, een andere dikte of een andere afwerking? Dan zijn er altijd ruime maatwerkmogelijkheden. 

Keramiek 

Bij ArtStone kan in principe elke keramische tegel uit het gamma tot zwembadboord verwerkt worden. In de meeste gevallen werken we de tegels dan af met bullnose of een gelijmde rechte papegaaienneus. We beschikken echter ook over exclusieve keramische zwembadboorden die met een ronde papegaaienbek afgewerkt kunnen worden. Deze boorden bestaan in zowel 2/3 als 3/5

Share:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
On Key

Gerelateerde posts

Main Menu