Zo lopen binnen en buiten perfect door elkaar

Wil je s zomers ramen en deuren wijd open kunnen zetten om je leefruimte tot op het terras door te trekken? Wil je ook op koude dagen het gevoel hebben dat je de tuin mee naar binnen trekt? Of heb je een tuinkamer die de grens tussen binnen en buiten moet doen vervagen? Kies zowel binnen als buiten voor dezelfde keramische tegel en je hebt het voor mekaar.

Grens tussen binnen en buiten vervaagt 

Kies je zowel binnen als buiten voor dezelfde vloerbekleding, dan loopt de ruimte visueel mooi door. Zeker in combinatie met grote ramen en glazen deuren creëer je zo een weids ruimtelijk effect.  

Door te kiezen voor (bijna) drempelloze schuiframen en het vloerniveau van binnen en buiten perfect op elkaar af te stemmen, krijg je zelfs een volledig naadloze overgang. Neem een stielman onder de arm om het niveau perfect gelijk te krijgen en de nodige afwatering te voorzien. 

Het verschil tussen een binnen- en een buitentegel

Het grootste verschil tussen een binnen- en een buitentegel, is de dikte. Een keramische tegel voor binnen is standaard 1 cm dik; buiten maak je gebruik van terrastegels van 2 cm dik. Daarnaast zijn er ook exemplaren van 3 cm dik voor bijvoorbeeld opritten. 

Ook de textuur van keramische binnen- en buitentegels verschilt wat. Zo zijn buitentegels traditioneel iets meer antislip en dus ruwer. 

Binnen- en buitentegel met hetzelfde aspect

Op technisch vlak mogen keramische binnen- en buitentegels dan wel verschillen; qua uiterlijk kan je de lijn perfect doortrekken. Zowat elke tegel is immers in zowel binnen- als buitenuitvoering beschikbaar. Zo kunnen we bij ArtStone van elke keramische buitentegel ook de binnentegel aan een mooie prijs leveren.  

Idealiter bestel je alles samen. Zo ben je helemaal zeker dat alles op beschikbaar en op elkaar afgestemd is. Heb je al een binnenvloer en wil je het terras daarop doen aansluiten? Dan gaan we graag samen met jou op zoek naar de meest gepaste tegel.

Ons aanbod

ArtStone is gespecialiseerd in tegels voor oprit en terras, maar we leveren met veel plezier ook keramische tegels voor het interieur. Of je nu kiest voor een natuursteenlook, een betonlook, een houtlook of zelfs een metaallook van elke keramische terrastegel in ons gamma kunnen we ook het equivalent voor binnen voorzien, en dat in alle mogelijke formaten. Zo ben je altijd verzekerd van een perfecte visuele afstemming. 

Share:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
On Key

Gerelateerde posts

Main Menu