Van een bouwhandel naar een gespecialiseerde, innovatieve retailer en wholesaler

IMG_20181125_123447

Hoe Artstone groeide van een bouwhandel naar een gespecialiseerde, innovatieve retailer en wholesaler. 

Jonge en ambitieuze starters

Nu, reeds 30 jaar geleden specialiseerden Ann De Schutter en Bob Verbruggen, vanuit de bouwhandel van de ouders van Ann om meer te kunnen antwoorden op de stijgende vraag naar mooie, degelijke afwerking van opritten, terrassen en interieur. Het jong en ambitieus koppel trok zijn stoute schoenen aan en namen het risico om trommels aan te kopen voor de veroudering van beton en natuursteen om zo hun plaats in de markt in te nemen. Halffabrikaat beton werd verwerkt tot ‘geschudde klinkers’. Belgische blauwe steen kreeg een natuurlijkere look dan wat voordien op de markt was. Dit was een groot succes, maar elk succes brengt extra uitdagingen met zich mee.

Elke uitdaging is een opportuniteit

De getrommelde klinkers waren een danig groot succes dat de leveranciers van de halffabrikaten steeds slechtere voorwaarden gaven. Er ontstond een bottleneck en als entrepreneur kan je dan twee dingen doen. Ofwel je hierbij neerleggen en het beste maken van de huidige situatie ofwel nogmaals de stoute schoenen aantrekken en een gewaagd risico nemen.

In 1998 deden Ann en Bob juist dat. Ze durfden het aan om aan het Albertkanaal in Beringen een aanzienlijk stuk grond aan te kopen en daar een eigen betonfabriek op te bouwen.

Door de productie volledig in eigen handen te nemen, kon Artstone exponentieel groeien. Nieuwe toonzalen werden gebouwd. Hierdoor versterkten ze hun positie als retailer. Ook werd er een nieuwe Belgische blauwe steenzagerij op een steenworp van de betonfabriek opgezet. Waar nu nog steeds permanent geïnnoveerd wordt in nieuwe producten om klaar te staan voor de toekomst.

Innovatie als drijfveer van elke onderneming

De vraag verandert steeds! En Artstone wil de trends leiden. Daarom besloten Ann en Bob, om naast eigen productie, ook beroep te doen op overzeese leveranciers. Het is echter van het grootste belang dat deze leverancier kwaliteit en innovatie even hoog in het vaandel dragen als Artstone al van dag 1 heeft gedaan. Daarom besloot Bob om zelf naar de leveranciers te reizen en specificaties te geven aan de producten. Op die manier kan Artstone garanderen dat de Oosterse blauwe steen en keramische tegels van de hoogste kwaliteit zijn.

Verder heeft Artstone de laatste jaren zeer sterk ingezet in R&D om een oplossing te vinden voor het overstromingsprobleem. Het gepatenteerde Fluvio buffer- & infiltratiesysteem is daar de oplossing voor. Aangezien deze problematiek in de toekomst nog meer en meer de voorgrond zal krijgen doordat regen meer en meer in geconcentreerde piekmomenten voorkomt, heeft Artstone hier een uitstekende troef in handen.

Nu wil Artstone innoveren in de beleving van de klant. Doordat beide entrepreneurs nog zeer sterk betrokken zijn met zowel de particuliere als professionele klant, horen ze vaak hetzelfde: ‘ik zie de bomen niet meer door het bos…’. De nieuwste innovaties gaan bij Artstone daarom naar de beleving van de klant toe.

Zowel binnen onze mooie toonzalen als op het web willen wij ervoor zorgen dat U uw tuindroom waar kan maken!

Contacteer ons hier vrijblijvend voor een offerte op maat! Geen idee waar te beginnen? Onze experten in onze toonzalen te PuursLedeZedelgem en Heusden-Zolder helpen je op weg!

Op zoek naar inspiratie voor jouw droomzwembad? Bekijk hier enkele realisaties!

On Key

Gerelateerde posts

Main Menu