Waterdoorlatende oplossingen voor zwaar verkeer

Water is het blauwe goud en waterdoorlatend het nieuwe sleutelwoord. Op heel wat plaatsen geldt dan ook al de verplichting om opritten en andere verhardingen op een waterdoorlatende of op zn minst waterpasserende manier uit te voeren. Maar wat als er over die oprit ook zware vrachtwagens of tractoren moeten rijden? 

Industriebestrating

Vrachtwagens en zwaar beladen tractoren stellen bijzondere eisen aan de verharding. Om aan het hoge gewicht en vooral de impact van draaibewegingen te kunnen weerstaan, is dan ook een industriebestrating aan de orde. In plaats van een standaarddikte van 6 cm hebben deze klinkers en tegels een dikte van 8, 10 of zelfs 15 cm.

Waterpasserende klinkers

Er bestaat inmiddels een heel gamma waterpasserende klinkers, in zowel 6 als 8 cm dik. Door hun speciale vorm wordt er tussen de klinkers een open voeg gecreëerd waarlangs regenwater naar de ondergrond kan doorsijpelen. Zoals voorgeschreven neemt de voeg minimum 10% van het volledige oppervlak in.  

Als alternatief voor de waterpasserende klinkers kunnen bovendien alle klassieke kleinformaat klinkers met behulp van de EcoSpacers by Artstone tot een waterpasserende oplossing getransformeerd worden. Ook op deze manier wordt namelijk een open voeg gecreëerd.

ecosteen stroke_donkergras
Grasdal parking

Waterdoorlatend beton

De samenstelling van waterdoorlatend beton is zodanig aangepast dat er een poreus product ontstaat. Dit wordt bij ArtStone verwerkt tot zowel klinkers als tegels in alle beschikbare diktes, alsook in formaten van 100 x 100 cm of zelfs 150 x 150 cm. Op die manier kan ook voor vrachtwagens een strakke en volledig conforme waterdoorlatende verharding gerealiseerd worden.

Share:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
On Key

Gerelateerde posts

Main Menu