Bel nu je steen-expert op 011 45 60 00

XXL tegels: wel een uniek uitzicht, niet noodzakelijk een meerkost

De charmes van een maatje meer. Het aanbod in terrastegels is de voorbije jaren exponentieel gegroeid. Net als de tegels zelf, overigens. Want niet alleen qua uitvoering en design is er vandaag heel wat extra keuze, ook inzake formaten lijkt er geen houden meer aan. Een goede zaak, want de consument kan die XXL tegels en speciale formaten wel smaken. Joren Verbruggen van Artstone overloopt de mogelijkheden.

“Het is een duidelijke trend”, vertelt Verbruggen. “Zowel architecten als consumenten gaan zelf eerder op zoek naar uitzonderlijke formaten, om het terras zo een aparte look te geven. Parkettegels, bijvoorbeeld, zorgen voor een meer natuurlijke uitstraling, terwijl de XXL formaten perfect aansluiten bij het strakke karakter van heel wat moderne woningen.  Hun enorme afmetingen, maar ook het beperkt aantal voegen, zorgen er bovendien voor dat de ruimte of het terras optisch groter lijkt. Bijna alles kan tegenwoordig. Er is slechts één misverstand: dat uitzonderlijke formaten per definitie ook een uitzonderlijke prijs dragen.”

100% Belgische blauwe steen

In Heusden-Zolder beschikt Artstone over een eigen fabriek voor de verwerking van Belgische Blauwe Steen. De natuursteen, ontgonnen in Henegouwen, wordt er zowel machinaal als met de hand tot tegels, klinkers, dorpels, enzovoort verwerkt. “Deze eigen productie garandeert niet alleen een honderd procent Belgisch product, maar stelt ons bovenal in staat om tegen een scherpe prijs zowat alle gewenste formaten en afwerkingen aan te bieden.”

“The sky is the limit”, vat Verbruggen samen. “Grote formaten zoals 180×120 centimeter, 160×80 centimeter en 120×60 centimeter behoren inmiddels tot ons standaardgamma, en zelfs getrommelde tegels bieden we aan in eerder uitzonderlijke formaten zoals 100×100 centimeter. Voor wie meer richting een parketverband neigt, hebben we ook banen van 20, 30, 40, 50 of 60 centimeter breed.”

Keramische tegels

“In het aanbod keramische terrastegels, waarvan het bedrijf zelf de import organiseert, pakt Artstone uit met een wel heel uitzonderlijk formaat. “De Concrete Stoop Grey, een keramische terrastegel met betonlook, is beschikbaar in tegels van maar liefst 240×120 centimeter. Vierkante tegels van 120 centimeter kunnen we aanbieden met beton-, metaal- of natuursteenlook en ook het aanbod 120×40 centimeter en 120×60 centimeter omvat ondertussen een twintigtal tegels. En dan zijn er uiteraard nog de keramische parkettegels met houtlook. Daar gaan we verder dan de klassieke tegels met een lengte van 120 centimeter in diverse breedtes, en kan je bijvoorbeeld ook met tegels van 180×30 centimeter aan de slag.”

Ook voor opritten

“De trend van grootformaattegels beperkt zich niet tot het interieur en terrassen. Ook voor opritten stijgt de vraag. “Lange tijd waren betontegels daarvoor de enige oplossing, met afmetingen van 100×100 centimeter of 120×120 centimeter en een dikte van 6 of 8 centimeter. Naast deze producten bieden we sinds kort echter ook een keramische oplossing aan, met name een gamma tegels met een dikte van 3 centimeter en afmetingen van 60×60 centimeter of 90×90 centimeter. Op die manier kan een oprit dus ook perfect in keramische steen afgewerkt worden.”

Contacteer ons hier vrijblijvend voor een offerte op maat! Geen idee waar te beginnen? Onze experten in onze toonzalen te PuursLedeZedelgem en Heusden-Zolder helpen je op weg!

Op zoek naar inspiratie voor jouw droomzwembad? Bekijk hier enkele realisaties!

keramiek
zwembadboord
Langwerpige slider zwembad4
Zwembadboord natuursteen
zwembadboorden-keramiek
bbs beginafbeelding zwembad
01498-ZW-R-4 Vercammen Alg. Bouwond. Bossen 18 Koningshooikt Palladio Light Zwembadboord Papegaaienbek Rond 60x30x3-5 + Kleiklinker Chateau Nicolas 20x5
realisatie zwembadboord 1
zwembad belgische blauwe steen met tuinset en treden

Vorige
Volgende

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven