Project Geuns

Project met lineair verband antraciet & betonboordsteen

Voor deze parkeerplaats werd een waterdoorlatende betonklinker in lineair verband geplaatst. Kleur: antraciet. Voor het wandelpad werd Artstone art classic betonklinker gekozen in de kleur forum egaal. Afmeting:15/15/6 De trap werd vervaardigd met gewapende L-elementen.

Aannemer

Taghon Robin

Klik op de link en ontdek ons assortiment!

Creëer je eigen project met je waterdoorlatende betonklinker!

Waterdoorlatende betonklinkers, ook wel bekend als permeabele betonklinkers van waterdoorlatende bestrating, zijn een speciaal type bestratingsmateriaal dat is ontworpen om regenwater door te laten en in de bodem te laten infiltreren op de plaats van het af te voeren naar riolen van oppervlaktewater. Deze klinkers hebben verschillende voordelen en worden vaak gebruikt in stedelijke en milieuvriendelijke ontwerpen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van waterdoorlatende betonklinkers:

  1. Waterdoorlatendheid: Het belangrijkste kenmerk van deze klinkers is hun vermogen om water door te laten. Ze zijn gemaakt met het openen van poriën die regenwater toestaan ​​om in de grond te sijpelen, wat helpt bij het verminderen van oppervlakteafvoer en wateroverlast.

  2. Milieuvriendelijkheid: Waterdoorlatende betonklinkers dragen bij aan het verminderen van waterkwaliteit en het behoud van de waterkwaliteit doordat ze regenwater filteren terwijl het in de bodem zit. Dit kan helpen bij het verminderen van de belasting van rioleringssystemen en het voorkomen van verontreiniging van oppervlaktewater.

  3. Duurzaamheid: Net als gewone betonklinkers zijn waterdoorlatende betonklinkers duurzaam en bestand tegen zwaar verkeer. Ze hebben meestal een horizontale dan traditionele asfalt- of betonverhardingen.

  4. Onderhoudsgemak: Het onderhoud van waterdoorlatende betonklinkers is over het algemeen eenvoudiger in vergelijking met traditionele verhardingen. Omdat ze waterdoorlatend zijn, is er minder kans op vorstschade en minder behoefte aan herstelwerkzaamheden.

Meer info over een project?

Main Menu