Bel nu je steen-expert op 011 45 60 00

Project Steegmans

00188-ZW-R-3-ArtStone-Waterdoorlatend-Cottage-15x15-1

Project met betonklinkers waterdoorlatend 22/33 cottage & South Belgium 60/60

Klik op de link en bekijk ons assortiment!

Nood aan een waterdoorlatende oplossing voor uw oprit? Een van onze oplossingen is de waterdoorlatende betonklinker. Dankzij de poreuze structuur van deze klinker laat hij het water makkelijker door. Hier ziet u onze waterdoorlatende beton klinker in de kleur cottage.


Keramische tegel: South Belgium 60/60/1,8


Keramische tegel: South Belgium 60/60/1,8


Keramische tegel: South Belgium 60/60/1,8

Creëer je eigen project met je waterdoorlatende betonklinker!


Keramische tegel: South Belgium 60/60/1,8

Waterdoorlatende betonklinkers, ook wel bekend als permeabele betonklinkers van waterdoorlatende bestrating, zijn een speciaal type bestratingsmateriaal dat is ontworpen om regenwater door te laten en in de bodem te laten infiltreren op de plaats van het af te voeren naar riolen van oppervlaktewater. Deze klinkers hebben verschillende voordelen en worden vaak gebruikt in stedelijke en milieuvriendelijke ontwerpen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van waterdoorlatende betonklinkers:

  1. Waterdoorlatendheid: Het belangrijkste kenmerk van deze klinkers is hun vermogen om water door te laten. Ze zijn gemaakt met het openen van poriën die regenwater toestaan ​​om in de grond te sijpelen, wat helpt bij het verminderen van oppervlakteafvoer en wateroverlast.
  2. Milieuvriendelijkheid: Waterdoorlatende betonklinkers dragen bij aan het verminderen van waterkwaliteit en het behoud van de waterkwaliteit doordat ze regenwater filteren terwijl het in de bodem zit. Dit kan helpen bij het verminderen van de belasting van rioleringssystemen en het voorkomen van verontreiniging van oppervlaktewater.
  3. Duurzaamheid: Net als gewone betonklinkers zijn waterdoorlatende betonklinkers duurzaam en bestand tegen zwaar verkeer. Ze hebben meestal een horizontale dan traditionele asfalt- of betonverhardingen.
  4. Onderhoudsgemak: Het onderhoud van waterdoorlatende betonklinkers is over het algemeen eenvoudiger in vergelijking met traditionele verhardingen. Omdat ze waterdoorlatend zijn, is er minder kans op vorstschade en minder behoefte aan herstelwerkzaamheden.

Share:

Bekijk meer projecten

Meer info over een project?

Scroll naar boven