Hoe Artstone groeide van een bouwhandel naar een gespecialiseerde, innovatieve retailer en wholesaler. 

Dit is het succesverhaal van twee ambitieuze entrepreneurs die door lef en liefde voor het product een mooi bedrijf hebben opgebouwd en die uitdagingen als kans hebben aanzien terwijl anderen opgegeven zouden hebben.

Jonge en ambitieuze starters

Nu, reeds 30 jaar geleden specialiseerden Ann De Schutter en Bob Verbruggen, vanuit de bouwhandel van de ouders van Ann om meer te kunnen antwoorden op de stijgende vraag naar mooie, degelijke afwerking van opritten, terrassen en interieur.

 

Het jong en ambitieus koppel trok zijn stoute schoenen aan en namen het risico om trommels aan te kopen voor de veroudering van beton en natuursteen om zo hun plaats in de markt in te nemen. Halffabrikaat beton werd verwerkt tot ‘geschudde klinkers’ en Belgische blauwe steen kreeg een natuurlijkere look dan wat voordien op de markt was. Dit was een groot succes, maar elk succes brengt extra uitdagingen met zich mee.

 

Elke uitdaging is een opportuniteit

 

De getrommelde klinkers waren een danig groot succes dat de leveranciers van de halffabrikaten steeds slechtere voorwaarden gaven. Er ontstond zich een bottleneck en als entrepreneur kan je dan twee dingen doen, ofwel je hierbij neerleggen en het beste maken van de huidige situatie ofwel nogmaals de stoute schoenen aantrekken en een gewaagd risico nemen.

 

In 1998 deden Ann en Bob juist dat. Ze durfden het aan om aan het Albertkanaal in Beringen een aanzienlijk stuk grond aan te kopen en daar een eigen betonfabriek op te bouwen.

Door de productie volledig in eigen handen te nemen kon Artstone exponentieel groeien. Nieuwe toonzalen werden gebouwd, wat hun positie als retailer versterkte en een nieuwe Belgische blauwe steenzagerij werd op een steenworp van de betonfabriek opgezet waar nu nog steeds permanent geïnnoveerd wordt in nieuwe producten om klaar te staan voor de toekomst.

 

Innovatie als drijfveer van elke onderneming

 

Vraag verandert steeds en omdat Artstone steeds de trends wil leiden, besloten Ann en Bob om naast eigen productie ook beroep te doen op overzeese leveranciers. Het is echter van grootste belang dat deze leverancier kwaliteit en innovatie even hoog in het vaandel dragen als Artstone al van dag 1 heeft gedaan. Daarom besloot Bob om zelf naar de leveranciers te reizen en zelf specificaties te geven aan de producten. Op die manier kan Artstone garanderen dat de Oosterse blauwe steen en keramische tegels van de hoogste kwaliteit zijn.

 

Verder heeft Artstone de laatste jaren zeer sterk ingezet in R&D om een oplossing te vinden voor het overstromingsprobleem. Het gepatenteerde Fluvio buffer- & infiltratiesysteem is daar de oplossing voor. Aangezien deze problematiek in de toekomst nog meer en meer de voorgrond zal krijgen doordat regen meer en meer in geconcentreerde piekmomenten voorkomt, heeft Artstone hier een uitstekende troef in handen.

 

Nu wil Artstone innoveren in de beleving van de klant. Doordat beide entrepreneurs nog zeer sterk betrokken zijn met zowel de particuliere als professionele klant, horen ze vaak hetzelfde: ‘ik zie de bomen niet meer door het bos…’.

De nieuwste innovaties gaan bij Artstone daarom naar de beleving van de klant toe.

 

Zowel binnen onze mooie toonzalen als op het web willen wij ervoor zorgen dat U uw bakstenen droom waar kan maken!

Een chique kasteellook met tegels in Romeins verband

Een chique kasteellook met tegels in Romeins verband

Heb je een grote oppervlakte te betegelen en hou je van landelijke stijl, dan zorgt het legpatroon in Romeins verband voor een unieke uitstraling van je terras.
Denk daarbij aan de chique Franse kasteeltuinen met hun prachtige terrassen.

Romeins verband is een techniek waarbij verschillende formaten (180X120 – 120X120 – 120X60 en 60X60, dikte 5cm) van tegels worden gecombineerd om zo tot een vloer met natuurlijke schakering te komen. Met Romeins verband legt men de tegels in een traditioneel legpatroon. Een bepaald patroon herhaalt zich over de oppervlakte. Je hebt daardoor wel de schakering, maar het blijft ‘klassiek’ door de herhaling.

Heb je graag meer afwisseling, dan kun je verschillende formaten door elkaar combineren. Dit noemen ze wildverband.

Romeins verband Belgische blauwe steen voor een chique kasteellook
Landelijke stijl met Romeins verband Belgische blauwe steen

Waar je op moet letten bij het plaatsen van Romeins verband

Eigen aan een vloer in Romeins verband is de combinatie van de verschillende formaten, maar daarbij zijn het ook de voegen die verspringen. Wanneer je een tegelvloer op deze manier aanlegt, heb je nooit een doorlopende voeg.

Het is belangrijk dat je samen met je tegelplaatser het patroon bespreekt, of als je zelf plaatst het patroon goed uittekent, en eventueel start met een ‘proefstuk’ voor je gaat verlijmen.

Het plaatsen van een tegelvloer in Romeins verband vraagt wat meer voorbereiding en denkwerk dan een andere tegelvloer, maar het resultaat is een tijdloze vloer die blijft verbazen.

Hoe onderhoud je Belgische Blauwe steen?

Algemene regel: bij buitengebruik zijn onderhoudsproducten niet nodig omdat Belgische Blauwe Steen niet poreus is. Hij droogt snel en planten kunnen zich niet vasthechten. Behalve bij overmatige cementsluier te verwijderen met Lithofin Mn vuiloplosser. Bij binnengebruik kan vlekstop W worden geadviseerd voor permanente bescherming.

Bufferblok, de oplossing voor verharding en regenwaterinfiltratie

Bufferblok, de oplossing voor verharding en regenwaterinfiltratie

Zoals u gisteren kon horen op het nieuws zet het Vlaamse Beleid met betrekking tot het bufferen van hemelwater maximaal in op het ‘vasthouden, bufferen en afvoeren’ van regenwater en verwacht van ontwerpers, bouwers en verbouwers een duidelijke inzet om regenwater in de ondergrond te laten infiltreren.

Criteria als doorlaatbaarheid van de bodem, waterwinningsgebied, vervuilde gronden, de grootte van het perceel, beperking van opvang in regenputten, de grootte van het bijgebouw, groendaken, hoogte van de grondwatertafel,… dienen per toepassing grondig gecontroleerd te worden.

Artstone biedt in meerdere gevallen een doordachte meerwaarde voor een creatieve en duurzame aanpak.

Uniek is het betonnen blokje geplaatst als infiltratieraster: de FLUVIO® buffer en infiltratieblok 

Infiltratie en- bufferblok Fluvio

Deze kan geplaatst worden in de fundering met de volgende opmerkelijke voordelen:

 • bruikbaar bij hoge grondwaterspiegel met beperking van grondwerk, riolering en pompen
 • creëert een horizontaal netwerk, hoog in de fundering: voldoet aan vereiste >4 m2/100m2 verharding
 • biedt hoge druksterkte
 • buffert 80 lt/m2 > 25 lt/m2, restwater en dakwater kan mee worden opgevangen

De Fluvio®  buffer en infiltratieblok is een product van ArtStone. Meer info vindt u op de bufferblok website.

Watertoets bij vergunningen en plannen. Reglementering infiltratie hemelwater.

Bouw of verbouw plannen? Wat met uw hemelwater rond uw woning. Op wat moet u letten bij (ver)bouw plannen en hoe kan u voldoen aan de reglementering rondom de waterregelgeving. Vooraf plannen kan al! Wij zoeken mee uit wat voor u mogelijk en voordelig is. Vraag nu al naar uw budgetvriendelijke oplossing! En voorkom later onnodige kosten.

Fluvio bufferblok heeft ook voor de particulier vele voordelen. Contacteer ons nu voor de nieuwste reglementering en mogelijkheden. Laat u professioneel begeleiden!

NU nog 6% gunsttarief voor een verbouwing of nieuw terras bij woningen ouder dan 10 jaar.

NU nog 6% gunsttarief voor een verbouwing of nieuw terras bij woningen ouder dan 10 jaar.

Veranderingsplannen in het vooruitzicht? Kom meer te weten over de btw-regel.

In 2016 ziet het btw-voordeel voor verbouwingen er helemaal anders uit. Vanaf 2016 staat de regering het verlaagde tarief niet meer toe voor woningen met een recente bouwdatum.

Voor verbouwingen of veranderingswerken aan uw woning gelden er twee btw-tarieven. Het gunsttarief van 6% of de gebruikelijke 21%. Welk percentage er wordt toegepast, hangt af van de leeftijd van de woning waarin u de werken wenst uit te voeren en het soort van de werkzaamheden.

Wanneer maak je aanspraak op het gunsttarief van 6%?

 • uw woning moet tenminste 10 jaar oud zijn

  De fiscus benadert deze termijn redelijk soepel. Het volstaat dat de woning voor het eerst in gebruik werd genomen in de loop van het tiende kalenderjaar vóór de datum van de betaling van het voorschot of het einde van de werkzaamheden als geen voorschot verschuldigd was. Werden de werkzaamheden bijvoorbeeld beëindigd in 2015, dan moet u de woning uiterlijk op 31/12/2005 in gebruik hebben genomen. (Test-aankoop)
 • u moet de woning na uitvoering van de werken uitsluitend of hoofdzakelijk als privéwoning gebruiken
 • de woning hoeft niet uw hoofdverblijfplaats te zijn, ook tweede verblijven komen in aanmerking

Wie in 2016 werkzaamheden laat uitvoeren aan een woning die voor het eerst in gebruik werd genomen tussen begin 2007 en eind 2010, zal immers 21 % btw verschuldigd zijn. 

Welke werken komen hiervoor in aanmerking?

 • werken die als doel hebben: omvorming, renovatie, verbetering, herstelling of onderhoud van de woning
 • werkzaamheden zoals: een terras dat aansluit bij de woning, vloertegels leggen, schilderen, een veranda bouwen, sanitair installeren, alarm plaatsen, de woning uitbreiden, de gevel zandstralen, …
 • tuinaanleg, zwembad, huishoudelijk onderhoud, omheining en dergelijke vallen niet onder het btw-gunsttarief
 • de werkzaamheden moeten door een erkend aannemer uitgevoerd te worden
 • de materialen u gekocht heeft, worden door de verkoper geplaatst (bijvoorbeeld tegels, tapijt)

Op materialen die u zelf koopt en plaatst, is steeds de 21% btw-regel van toepassing.

Ligt het bouwjaar van uw woning voor 2006, dan geniet u ook vanaf 2016 van het 6% btw voordeel wanneer u de werken laat uitvoeren door een erkend aannemer of plaatser.

Voor de plaatsing van tegels of klinkers werkt ArtStone samen met erkende aannemers in uw buurt. Laat u hierin adviseren door onze verkopers.

 

Bron: Test aankoop

Hoe kies je de juiste tegel voor je terras?

by Artstone
Hoe kies je de juiste tegel voor je terras?

Je terras is het verlengde van je leefruimte. De sfeer van binnen trek je graag door naar buiten. Maar hoe doe je dat nu best? De basis van je terras wordt gevormd door de vloer. Laten we daar alvast mee starten.

Een eerste belangrijke stap die je neemt voordat je begint met het aanleggen van een terras is het zoeken naar goede informatie over de vele mogelijkheden die voorhanden zijn.

Nieuwe formaten 2014

by Artstone

Vanaf september 2014 zijn er nieuwe grootformaten in natuursteen beschikbaar.

Kom zeker kijken in een ArtStone-shop bij u in de buurt!

 

Nieuwe website online

by Clickpoint Manager

ArtStone presenteert met trots zijn nieuwe website. Aangepast aan de hedendaagse noden en nog meer toegespitst op onze realisaties en producten.
Op zoek naar een ArtStone vestiging bij u in de buurt? Die vindt u makkelijk op deze pagina!

gui