Bel nu je steen-expert op 011 45 60 00

Maak iedere verharding waterdoorlatend!

Je moet of wil een waterdoorlatende verharding of oprit plaatsen, maar bent niet overtuigd van het huidige aanbod aan waterdoorlatende klinkers op de markt? Geen probleem! Ook met een waterpasserende oplossing kan je perfect voor de nodige waterdoorlaatbaarheid zorgen. Meer zelfs, dankzij de Ecospacers by Artstone realiseer je dit met eender welke klinker!

De Ecospacer zorgt er voor dat het water steeds langs de voeg naar de grond kan infiltreren. Dit maakt dat dit systeem geschikt is bij voorschrijving van een waterdoorlatende verharding voor jouw oprit.

Waterdoorlatend of waterpasserend?

In tegenstelling tot waterdoorlatende klinkers, die dankzij hun poreus karakter letterlijk water doorlaten, creëer je met de Ecospacers by Artstone een waterpasserende oplossing.

Volgens dit principe wordt de oppervlakte van de voegen zodanig verhoogd dat water op een vlotte manier via de voegen afgevoerd kan worden en in de ondergrond kan infiltreren. Op voorwaarde dat de voegen minimum 10% van de totale oppervlakte innemen, zijn ook waterpasserende oplossingen zo geschikt bij voorschrijving van een waterdoorlatende verharding.

Universele afstandhouder biedt oplossing voor elke klinker

Er zijn reeds verschillende waterpasserende producten op de markt, maar met de Ecospacers by Artstone kan letterlijk elke klinker waterpasserend gemaakt worden. Het gaat hier namelijk om een universele afstandhouder die zorgt voor een constante voegdikte van 1 cm. Dat volstaat om bij alle standaard klinkerformaten te voldoen aan het minimum van 10% voegoppervlakte, ongeacht of het om een klei-, beton- of natuursteenklinker gaat.

Ecospacers by Artstone: ZO WERKT HET!

De Ecospacers by Artstone bieden een veelzijdige en universele oplossing voor waterpasserende verhardingen. De plaatsing is bijzonder eenvoudig, maar hou je uiteraard ook aan de regels van de kunst.

  1. Je kiest een mooie klinker. Artstone heeft hiervoor een ruim aanbod aan betonklinkersnatuursteenklinkers en kleiklinkers.
  2. Je voorziet een waterdoorlatende ondergrond zoals split, steenpuin, ..
  3. Je plaatst de klinkers op de waterdoorlatende ondergrond, met in elke hoek een Ecospacers by Artstone.
  4. Dankzij de afstandhouders realiseer je een mooie, constante voegdikte van 1 cm.
  5. Je vult de voegen op met een waterdoorlatende invoegsplit.
  6. De nieuwe waterdoorlatende verharding voor oprit, pad of terras is klaar!


STAP 1


STAP 2


STAP 3


STAP 4

AAN DE SLAG!


Betonklinkers


Kleiklinkers


Belgische blauwe steen klinkers

Al een project in gedachten?
Laat het ons weten! 

Vind je dat jouw huis ook zo'n
klassevolle oprit of terras verdient?

Neem dan zeker eens een kijkje in één van onze toonparken. Onze verkopers hebben stuk voor stuk een uitgebreide materiaalkennis en denken graag mee over de kleur en het formaat van jouw droomklinker. Ook helpen we met plezier in je zoektocht naar een goede installateur voor jouw project. 

Aannemer? Vraag uw prijslijst aan!

Als uw specialist in natuursteen, oprit & terras, geloven we in een sterke service aan een scherpe prijs. Vraag uw prijslijst aan en geniet ook van onze sterktes! 

  • Grote stock 
  • Eigen productie
  • Uitgebreid assortiment
  • Op voorraad? Binnen de week geleverd!
Scroll naar boven