Bel nu je steen-expert op 011 45 60 00

Ontdek onze Flagstones!

Welkom bij Artstone, dé specialist in ruige natuursteen. Ontdek de veelzijdigheid van onze Flagstone tegels, ook bekend als breuksteen. Deze tegels hebben geen vaste maten, waardoor de combinatie van diverse maten en vormen zorgt voor het authentieke karakter van de Flagstones. Met dit prachtig product kun je al aan de slag voor minder dan €30 / m²! Ontdek hier meer over onze natuurstenen en laat je inspireren.

 

Onze tegels passen perfect bij elke stijl, of je nu een moderne woning hebt of in een authentieke hoeve woont. Het grote voordeel van dit product is dat het gegarandeerd een meerwaarde biedt en naadloos aansluit bij jouw persoonlijke stijl. Ons aanbod bestaat onder andere uit 3 soorten Belgische blauwe steen: De century natuur, de pastorij light en de Robustus. Dit laatste type flagstone wordt geproduceerd uit handgeselecteerde rotsen. Door deze volledig door te zagen vind je de robuuste, ruwe en natuurlijke vormen terug in deze arduinen breuksteen. Daarnaast bieden we ook bijzondere natuurstenen, zoals Flagstone Alta Quartzite, Black Mustang, Bronce Deserto, Gobi Yellow, Gris Desierto, Cavalas, Kandela Grey en Kandela Beige. Duik samen met je steen-expert in de betoverende wereld van natuurlijke schoonheid.

WEETJE

Wist je dat flagstone ook wel Pas Japonais of Opus incertum wordt genoemd? 

De term Pas Japonais komt oorspronkelijk van de Japanse tuinen en waterornamenten. In deze traditionele Japanse tuinen werden vaak stapstenen gebruikt, die een onregelmatige vorm hadden. Deze onregelmatige vorm is vergelijkbaar met de vorm van onze flagstone stapstenen. Het woord Opus incertum daarentegen, vertaald uit het Latijn als “onregelmatig werk”, verwijst naar een oude Romeinse bouwtechniek. Hierbij werden ongeslepen stenen of vuistgrote tufsteen blokken willekeurig geplaatst en ingebed in een kern van Romeins beton, genaamd opus caementicium.

 

Dus, nu ben je op de hoogte van de achtergrond: Pas Japonais, of als je een beetje chic wilt klinken, Opus incertum. Maar als je liever geen verwarde blikken wilt ontvangen, kun je altijd de termen breuksteen of flagstone gebruiken.

FLAGSTONE

Onze Flagstone uit eigen productie, ook wel breuksteen genaamd, heeft geen vaste maten. De combinatie van diverse maten en vormen zorgt voor een zeer authentiek karakter. Zo kunnen we samen voor elk project de perfecte match vinden voor uw oprit of terras. 
Heb je interesse in het aankopen van onze flagstones? 
Contacteer ons! Onze goed geïnformeerde  verkopers staan klaar om u met plezier verder te helpen! 


BELGISHE BLAUWE STEEN CENTURY NATUUR

BELGISCHE BLAUWE STEEN PASTORIJ LIGHT

GRIS DESERTO

KANDELA GREY

BLACK SLATE MUSTANG

ALTA QUARTZETE

BRONZO DESERTO

KANDELA BEIGE

CAVALAS

GOBI YELLOW

SINAI PEARL

ROBUSTUS

Belgische Blauwe Steen Century Natuur is een hoogwaardige natuursteen afkomstig uit de Belgische Ardennen. Met zijn karakteristieke blauwgrijze kleur wordt het veel gebruikt in de bouw en architectuur vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Deze steen is ideaal voor verschillende toepassingen. De Century Natuur flagstone heeft zaaglijnen, ontginningssporen en als kers op de taart ruwe hand gekloven randen.

 

Belgische Blauwe Steen Pastorij Light is een variant van de Belgische Blauwe Steen, bekend om zijn lichtere kleurtinten en fijne veroudering. Het wordt vaak gebruikt in pastorijstijl architectuur vanwege zijn elegante uitstraling. De Pastorij Light flagstone heeft een zacht gepatineerde blauwe kleur. De extra veroudering van zowel het oppervlakte als de randen past perfect bij flagstone.

 

Belgische Blauwe Steen Robustus is de nieuwste, ruigste en ruwste versie van de Arduinen breukstenen. Dit type flagstone wordt geproduceerd uit handgeselecteerde blauwe steen rotsen. Door deze met speciale zagen te bewerken blijft de robuuste, ruwe en natuurlijke vorm van kei behouden. Deze vind je terug in deze Robustus flagstone.

 

Gris Deserto heeft grijze kleurtinten. Deze veelgebruikte steensoort is esthetisch aantrekkelijk en duurzaam. Gris Deserto is geschikt voor vloeren, wandbekleding, aanrechtbladen en andere decoratieve elementen, waardoor ruimtes een tijdloze en moderne uitstraling krijgen.

 

Kandela Grey is gekenmerkt door zijn gestructureerd oppervlak met variërende grijstinten. Door de ruwe, maar subtiele textuur en geraffineerde grijze nuance is deze flagstone de perfecte keuze voor een moderne en elegante esthetiek.

 

Black Slate Mustang is een leisteenvariant met een zwarte toon en unieke textuur. Het wordt veel gebruikt voor vloeren, wandbekleding, gevels en terrassen. Black Slate Mustang geeft ruimtes een elegante en tijdloze uitstraling, dankzij de diepe zwarte nuance en duurzaamheid.

 

Kavalas is een muisgrijze flagstone met een zandkleurige nuance. Het is een neutrale steen die hierdoor perfect past bij het landschap. Het is een kwalitatief hoogstaande en onderhoudsvrije steen die perfect voor interieur als exterieur gebruikt kan worden.

 

Bronzo Deserto heeft een kenmerkende bronzen tint en een woestijnachtige uitstraling. Met zijn karakteristieke uitstraling creëert deze natuursteen een uniek en verfijnd gevoel in verschillende projecten, waardoor ruimtes worden getransformeerd tot ware oases van warmte en luxe.

 

Kandela Beige is een steen met een beige kleurtint die bekend staat om zijn warme en neutrale uitstraling. Het voegt een tijdloze en elegante sfeer toe aan verschillende projecten, zoals
vloeren, wandbekleding en traptreden.

 

Alta Quartzite is een duurzame natuursteen met een opvallende mix van schakeringen en patronen, variërend van grijstinten tot bruine en beige tinten. Deze steen is extreem weerbestendig waardoor hij perfect is voor gebruik in buitenruimtes. Door zijn krasbestendigheid kan hij ook gebruikt worden voor druk belopen gebieden zoals keukens en entrees.

 

Gobi Yellow krijgt zijn naam door zijn karakteristieke gele pigment. Deze opvallende kleur roept beelden op van een zonovergoten woestijnlandschap, waardoor een gevoel van energie en vreugde ontstaat.

 

Sinai Pearl is een lichtgekleurde natuursteen met een zijdezachte textuur, creëert een luxe en verfijnde uitstraling in verschillende projecten..Belgische Blauwe Steen Century Natuur is een hoogwaardige natuursteen afkomstig uit de Belgische Ardennen. Met zijn karakteristieke blauwgrijze kleur wordt het veel gebruikt in de bouw en architectuur vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Deze steen is ideaal voor verschillende toepassingen. De Century Natuur flagstone heeft zaaglijnen, ontginningssporen en als kers op de taart ruwe hand gekloven randen.

 

Al een project in gedachten?
Laat het ons weten!

MEER INFO OVER ONS BELGISCHE BLAUWE STEEN AANBOD

Wil je deze Flagstone Belgische blauwe steen trots ook bij je thuis laten schitteren?

Groot gelijk, want met deze prachtige steen zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij zetten onze jarenlange ervaring graag in om samen met jou op zoek te gaan naar de ideale afwerking. Heb je hiervoor maatwerk nodig? Ook dan staan we voor je klaar. We begeleiden je graag in je zoektocht naar een goede installateur voor jouw project. Zo zoeken we samen naar de perfecte oplossing voor uw oprit of terras, contacteer ons of bezoek een van onze toonparken!

Scroll naar boven