Bel nu je steen-expert op 011 45 60 00

Steek je terras snel in een nieuw jasje dankzij terrasrenovatie!

In vier stappen naar een nieuw terras

Of je huidige oprit of terras nu daadwerkelijk ouderdomskwaaltjes begint te vertonen, of de gebruikte klinker of tegel inmiddels gewoon een doorn in je oog is geworden … op een gegeven moment zijn de verhardingen rond je woning hoe dan ook aan renovatie toe. Hoe pak je zo’n project precies aan? Wat kan je zelf doen en wanneer is professionele hulp onontbeerlijk?

Stap 1: het juiste product

Des goûts et des couleurs … Je kent het spreekwoord wel. Maar smaken verschillen niet alleen, onder invloed van steeds sneller wisselende trends evolueren ze ook. Om nog maar te zwijgen van de praktische en financiële overwegingen die de keuze voor het ene dan wel het andere product bepalen. Wil je een sfeervol en warm terras in een luxueuze zandkleurige natuursteen, een praktische doch veelzijdige oplossing in keramiek of eerder een eenvoudig verharding met betonklinkers? In het ruime aanbod van Artstone vind je ongetwijfeld een product naar jouw zin.
Twijfelaars kunnen voor inspiratie of een snelle vergelijking daarenboven altijd terecht in de vier Artstone showrooms, goed voor in totaal meer dan 10.000 m2 aan indoor en outdoor presentatie. Zeggen we altijd, dan bedoelen we dat trouwens letterlijk, want de outdoor toonparken in Lede, Puurs, Zedelgem en Heusden-Zolder zijn 24/7 open. Heb je wat meer hulp nodig? Neem dan gerust wat foto’s van je tuin of referentieprojecten mee en onze specialisten begeleiden je met professioneel advies naar de gepaste oplossing.

Stap 2: slim plannen

Eens de keuze voor de verharding gemaakt is, wil je natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien. Dankzij de uitgebreide stock kan Artstone in bijna alle gevallen een levertermijn van minder dan een week garanderen. Handige Harry’s kunnen met andere woorden zo goed als meteen aan de slag.
Wie zich niet zelf aan de aanleg van het terras wil wagen, echter, heeft rekening te houden met de orderboekjes van de aannemers. En die lopen regelmatig snel vol. Daarom is het goed om zo snel mogelijk een aannemer onder de arm te nemen en over het project te informeren. Heb je daarvoor niet de juiste contacten, dan kan Artstone al bij je eerste bezoek of offerte een ervaren vakman voorstellen. Hoe dan ook houden we nauw contact met de aannemer van jouw keuze, zodat levering en werken perfect op elkaar afgestemd kunnen worden. Indien nodig zorgen we trouwens helemaal gratis voor de opslag van jouw bestelling, totdat de werken van start gaan.

Stap 3: plaatsing

Nog voor de nieuwe verharding geleverd is, kan de uitvoerder al starten met de voorbereidende werkzaamheden. Denk aan het uitbreken van de bestaande verharding, het voorzien van eventuele buffer- en infiltratievoorzieningen en het nivelleren van de grond. Wanneer de nieuwe klinkers of tegels geleverd worden, rest er bijgevolg enkel nog de aanleg en afwerking.

Stap 4: genieten maar

Voor je het weet lopen en fietsen je kinderen zo weer in alle veiligheid rond, of zit jij te genieten van een welverdiend aperitief op je nieuwe terras. Wat een verschil een eenvoudige renovatie niet kan maken!
 

Op zoek naar inspiratie voor jouw droomterras? Bekijk hier enkele realisaties!

terrasrenovatie 9
terrasrenovatie 8
terrasrenovatie 7
terrasrenovatie 6
terrasrenovatie 5
terrasrenovatie 4
terrasrenovatie 3
terrasrenovatie 2
terrasrenovatie 1

Vorige
Volgende

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven