Waarom kiezen voor een terras of oprit van blauwe steen?

moderne oprit met natuursteen grote tegels

Het is niet gemakkelijk om de juiste verharding te kiezen voor je terras of oprit. Vooral omdat er zoveel soorten verharding bestaan, zo heb je ook tegels uit keramiek en beton.


Elk materiaal heeft zijn voor- en zijn nadelen. In deze blog vertellen we wat meer over keramische tegels.

 

Artstone is gespecialiseerd in Belgische blauwe hardsteen

Deze steen verfraait ieder project, zowel binnen als buiten. De Belgische 

Blauwe steen die wij aanbieden wordt aan sterke selectiecriteria onderworpen. 

We laten hem trouwens ontginnen in Henegouwen en nadien verwerken wij hen in onze fabriek te Heusden-Zolder.

 
 

Verschillende afwerkingen

In onze fabriek worden de stenen zowel door onze productielijnen als manueel behandeld. Een verouderde look of eerder een strak uitzicht? Een licht geschuurd of net een fijn oppervlak? Groot of klein formaat? Dik of dun? Wij bieden dit allemaal aan. Heb je een lot recuperatietegels op de kop kunnen tikken, maar he b je er net niet genoeg? Wij zorgen dat de nieuwe tegels er net zo verouderd uitzien en niet opvallen in het legpatroon. Ook recuperatietegels kalibreren behoort tot de mogelijkheden. Wij werken de Belgische blauwe hardsteen af volgens jouw wens.

 
 

Tijdloze steen

Een Belgische blauwe hardsteen is tijdloos en past in iedere interieur. Vaak wordt de overgang van binnen naar buiten doorgetrokken met dezelfde tegel. Zo lijkt het alsof de vloer binnen overloopt in het terras. Ook combinaties met andere afwerkingen zoals hout, cortenstaal en zelfs pleister zijn mogelijk en zorgen voor een exclusief cachet aan uw woning.

 
 

Duurzaam

Belgische Blauwe hardsteen is een heel duurzaam materiaal. De steen heeft een uitzonderlijke levensduur. De vloeren in gebouwen van honderden jaren oud zijn hier getuige van. Breek een arduinen vloer uit en je kan de tegels perfect hergebruiken. Op vlak van milieuvriendelijkheid scoort deze steen dus heel hoog.

Onderhoudsvriendelijk

Tegels uit blauwe hardsteen zijn gemakkelijk te onderhouden en bij strenge vorst geven ze geen kick. Hier kan je op vertrouwen. Een terras of oprit uit blauwe hardsteen wordt trouwens mooier met de tijd.

Oneindig veel mogelijkheden

Tuinaannemers en (tuin)architecten werken graag met blauwe hardsteen om de mooie uitstraling maar ook om de degelijkheid van het materiaal.

Ook Aziatische versies

Uiteraard bestaan er ook Aziatische versies van blauwe hardsteen. De Belgische en de Aziatische blauwe hardsteen lijken op mekaar maar verschillen toch wel. Hier lees je er meer over.

Artstone heeft een mooi gamma aan blauwe hardsteen.

Kom deze tegels en de andere soorten bewonderen in onze toonparken.

Onze adviseurs maken u wegwijs in de verschillende soorten en zoeken samen met jou naar de tegel die bij jou en jouw project past.

Geef gerust een seintje vooraf, dan staan wij voor u klaar.

Kom alles te weten bij jouw ArtStone in de buurt!

On Key

Gerelateerde posts

Main Menu