TIP 1: kies de juiste look voor je keramische terrastegel

Je terras vormt de overgang van je woning naar je tuin. Het is belangrijk dat die overgang geleidelijk aan gebeurt en met de juiste keramische tegel. Vandaag is de markt in terrastegels enorm uitgebreid. Zo hangt het uitkiezen van de perfecte tegel voor jouw terras van enkele factoren af. In deze blogreeks geven we je 5 tips waarmee je zeker rekening moet houden. Lees snel verder!

TIP 1: Kies voor de juiste look

Voor een groot deel bepaalt de stijl van je huis mee voor welke terrastegellook je kiest. Een terras aansluitend aan een hedendaagse woning komt misschien beter tot zijn recht in een grote betonlooktegel, terwijl een houtlook terras en een woning in landelijke stijl misschien wel een match made in heaven zijn.

Kies je voor een terras met dezelfde kleuren als je tuin en woning of laat je het terras juist opvallen en kies je voor een contrasterende kleur? Dit is een keuze die je niet op 1, 2, 3 maakt en die niet alleen vasthangt aan je eigen smaak, maar ook rekening houdt met de bestaande situatie. Bekijk dus zeker alle opties en speel met de beschikbare kleuren en looks.

Een populaire trend is het combineren van je binnen- en buitenruimtes met eenzelfde tegel. Daarmee wordt het terras een verlengde van de vloer en sfeer die je binnen beleeft. Maak de grens tussen binnen en buiten kleiner.

Misschien kan je niet kiezen tussen één tegel en maak je een combinatie? Let er op om niet té veel kleuren te combineren. Dit maakt het geheel al snel druk, wat je absoluut niet wil van een plek waar je tot rust wil komen. Kies dan eerder voor drie of vier kleuren die zowel binnen als buiten terugkomen. Hoe groter het oppervlak (oprit + terras + tuin + huis) hoe meer kleur je kan gebruiken.

Of hou het eerder strak en kies voor één of twee basiskleuren. Breng afwisseling door kleur te gebruiken in aankleding of decoratie. Toch liever even over een tegel lopen om niet impulsief te kopen? Dat kan in onze outdoor toonparken. Wist je trouwens dat deze 24/24u toegankelijk zijn en je dus niet vasthangt aan onze openingsuren? Kom gerust langs!

Op zoek naar inspiratie voor jouw droomterras? Bekijk hier enkele realisaties!

Share:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
On Key

Gerelateerde posts

Main Menu