Belgische Blauwe hardsteen: de duurzame keuze bij uitstek

VEROUDERDE BELGISCHE BLAUWE STEEN - OLD COUNTRYSTYLE

Is het je ooit al opgevallen dat zowat elke kerk, klooster, abdij of stadsplein over een vloerbekleding of bestrating in arduin of Belgische Blauwe steen beschikt? Dat is niet toevallig. Als het over duurzaamheid gaat, scoort de natuursteen namelijk erg hoog. In alle betekenissen van het woord. 

Lokale oorsprong 

Laat ons maar beginnen bij het begin. Want wie het over duurzaamheid heeft, spreekt ook steeds vaker over lokale productie en het beperken van transport. En dan spreekt de naam natuurlijk voor zich. De productie gebeurd in België en alle Belgische Blauwe hardsteen die bij ArtStone verwerkt wordt is afkomstig van lokale groeves in Henegouwen en de Condroz. De terrastegel die bij jou geplaatst wordt, heeft met andere woorden nooit de landsgrenzen overgestoken. 

Ecologische productie

Nog een voordeel: Belgische Blauwe steen is een natuursteen en komt dus rechtstreeks uit de grond. Weliswaar moeten de blokken eerst ontgonnen en vervolgens verzaagd worden, maar in tegenstelling tot andere steenproducten komt er geen bakproces aan te pas. Als je weet dat keramische steen vaak op 1.200°C gebakken moet worden, dan scheelt dat in de productie dus enorm aan CO2-uitstoot en, in een context van exuberante gasprijzen, extra kosten. 

Doorleefd karakter 

Dé reden waarom Belgische Blauwe hardsteen zo populair is, is ongetwijfeld het natuurlijke en doorleefde karakter van de steen. Doordat Arduin zich steeds aanpast aan zijn omgeving, groeit alleen maar het karakteristieke en de authenticiteit. In Belgische Blauwe Steen zitten veel fossielen dat extra karakter geeft aan de hardsteen.

Eenvoudig hersteld 

Doet er zich per ongeluk toch ergens schade voor? Dan is die in de meeste gevallen snel te herstellen. Aantasting gebeurt vaak namelijk maar in de bovenste fracties van een millimeter van de steen, waardoor je ze eenvoudig aanpakt door het oppervlak met de juiste korrel op te schuren, zonder dat je een tegel moet uitbreken of vervangen. Vet– en olieplekken zullen op enkele weken tijd zelfs gewoon vanzelf uitregenen of na een paar poetsbeurten vanzelf verdwijnen.

Een keuze voor het leven 

Worden bij heel wat bouwmaterialen garanties van vijf of tien jaar gegeven, dan kan je er bij Belgische Blauwe hardsteen van op aan dat het terras jou zal overleven. Onze kerken en pleinen leveren bewijs genoeg. Zo is Belgische Blauwe steen een investering voor het leven en dé duurzame keuze bij uitstek. 

On Key

Gerelateerde posts

Main Menu