Bel nu je steen-expert op 011 45 60 00

Het Aanleggen van Wadi’s: Vergunningsvereisten en Fluvio Stone als Flexibel Alternatief

01311-ZW-R-3-De-Boeck-tuinen-Bloemstraat-13-Londerzeel-ArtStone-Waterdoorlatend-Cottage-22x22

In het streven naar duurzamere stedelijke en landelijke landschappen speelt watermanagement een cruciale rol. Hoewel traditionele wadi’s effectieve oplossingen bieden voor regenwaterbeheer, komen ze met complexe vergunningsvereisten die soms een barrière kunnen vormen. In dit licht schijnt Fluvio Stone als een veelzijdig en minder regulerend alternatief of aanvulling.

Wat is een Wadi?

Een wadi, afgeleid van het Arabische woord dat vallei betekent, functioneert als een natuurlijke of kunstmatige laagte die tijdelijk overtollig regenwater opvangt en langzaam laat infiltreren in de ondergrond. Het bevordert de biodiversiteit en helpt bij het verminderen van overstromingsrisico’s. Echter, de aanleg van een wadi vereist vaak een uitgebreide vergunningstraject, vooral in stedelijke gebieden.

Vergunningsplicht voor het Aanleggen van een Wadi en Fluvio Stone als alternatief

De implementatie van een wadi gaat gepaard met verschillende stappen in het vergunningsproces, afhankelijk van lokale regelgeving en milieu-impact beoordelingen.

Waar ruimtebeperking of strikte regelgeving de aanleg van een wadi bemoeilijkt, biedt Fluvio Stone uitkomst. Dit bovengronds infiltratiesysteem, dat onzichtbaar onder de afwerkingslaag ligt, biedt vergelijkbare voordelen zonder de noodzaak van uitgebreide vergunningen. Het is ideaal voor locaties waar snelle implementatie en ruimte-efficiëntie vereist zijn.

Praktische Overwegingen en Toepassingen

Fluvio Stone kan direct onder oppervlakken zoals tuinpaden, opritten of terrassen worden geïnstalleerd, wat het een uitstekende optie maakt voor zowel nieuwe als bestaande ontwikkelingen. De eenvoud van installatie in combinatie met minimale verstoring van het bestaande landschap maakt het een praktisch alternatief of aanvulling op wadi’s.

Conclusie

Zowel wadi’s als Fluvio Stone spelen een belangrijke rol in het moderne watermanagement. De keuze tussen deze systemen of een combinatie daarvan hangt af van specifieke projectvereisten, ruimtelijke beperkingen, en de mate van urgente implementatie. Voor diegenen die geconfronteerd worden met strikte vergunningsprocedures of beperkte ruimte, biedt Fluvio Stone een efficiënte en effectieve oplossing.

Voor meer informatie over het integreren van Fluvio Stone in uw watermanagementplannen, bezoek onze website of neem contact op met een van onze specialisten.

Meer info over een project?

Scroll naar boven