Bel nu je steen-expert op 011 45 60 00

Onderhoudshandleiding voor Betonklinkers en Tegels met Lithofin

00226-ZW-R-3-homesweethome-Artstone-Classic-Betonklinkers-Cottage-20x5-1

Het belang van zorgvuldig onderhoud

Betonklinkers en tegels zijn populair voor zowel residentiële als commerciële buitenruimtes vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Een correct onderhoudsregime is essentieel om hun levensduur te verlengen en hun esthetische waarde te behouden. In deze blog leggen we uit hoe je betonklinkers en tegels onderhoudt met de juiste Lithofin producten.

1. Dagelijks Onderhoud: Basiszorg voor Langleven

Dagelijks onderhoud van betonklinkers en tegels is vrij eenvoudig. Regelmatig vegen verwijdert vuil en puin dat krassen of slijtage kan veroorzaken. Voor algemene reiniging raden we Lithofin MN Buitenhuisreiniger aan. Dit product is ideaal voor het regelmatig schoonmaken zonder de betonoppervlakken te beschadigen. Eenvoudigweg oplossen in water en met een mop of zachte borstel aanbrengen.

2. Dieptereiniging: Terug naar Nieuw

Voor je eerste onderhoud is het belangrijk om de cementsluier te verwijderen. Gebruik hiervoor Lithofin MN Cementsluierverwijderaar. Dit onderhoud is de belangrijkste kuisbeurt van je terras.

Periodiek is een diepere reiniging nodig om ingetrokken vuil en vlekken effectief te verwijderen. Gebruik hiervoor Lithofin MN Vuiloplosser, speciaal ontwikkeld voor dieptereiniging van betonoppervlakken. Meng het met water volgens de aanwijzingen op de verpakking, breng het aan op het beton, laat het enkele minuten inwerken en spoel grondig af met water.

3. Vlekbehandeling: Specifieke Oplossingen

Voor specifieke vlekken zoals olie, vet en roest, zijn gerichte producten nodig:

  • Olie- en vetvlekken: Pas Lithofin OIL-EX toe. Dit product trekt diep in de poriën om olie en vet op te lossen. Laat het product werken voordat je het afspoelt.
  • Roestvlekken: Gebruik Lithofin Rost-EX voor een effectieve verwijdering van roestvlekken zonder de betonoppervlakken te beschadigen.

4. Veelgestelde Vragen en Praktische Tips

Vraag: Hoe vaak moet ik mijn betonklinkers diep reinigen?

Antwoord: We raden aan om minstens eenmaal per jaar een dieptereiniging uit te voeren, of vaker afhankelijk van de blootstelling aan vuil en verkeer.

Vraag: Kan ik drukreiniging gebruiken voor mijn betonklinkers?

Antwoord: Nee, drukreiniging beschadigd de bovenste laag van je betonklinker en zal op termijn een negatief effect hebben op de duurzaamheid, uitzicht en het onderhoud ervan.

Regelmatig en correct onderhoud van je betonklinkers en tegels zorgt niet alleen voor het behoud van hun uiterlijk, maar verlengt ook hun levensduur. Lithofin biedt een reeks producten die speciaal zijn ontwikkeld om je te helpen bij het onderhouden van deze oppervlakken. Bezoek onze website ArtStone voor meer informatie en om de Lithofin producten te kopen die je nodig hebt voor jouw betonklinkers en tegels.

Meer info over een project?

Scroll naar boven