Bel nu je steen-expert op 011 45 60 00

Het Verschil Tussen Belgische en Vietnamese Blauwe Steen: Een Vergelijking Die U Moet Kennen

31052022_BBS-pastorij-bl-gesch-BVL-30_Kalken_PVM-1-scaled

Waarom de keuze van blauwe steen belangrijk is voor uw project

Blauwe steen is al lang een favoriet bouwmateriaal voor zowel binnen- als buitengebruik, dankzij zijn duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. In de wereld van blauwe steen zijn Belgische blauwe steen en Vietnamese blauwe steen prominente spelers. Maar wat onderscheidt deze twee varianten van elkaar? Deze blog duikt in de cruciale verschillen om u te helpen de beste keuze te maken voor uw project.

Achtergrond: Belgische Blauwe Steen vs Vietnamese Blauwe Steen

Belgische blauwe steen, bekend om zijn diepe, donkere tinten en fossiele insluitsels, wordt al eeuwen gewonnen in de kalksteengroeven van België. Deze steen staat bekend om zijn unieke karakter en lange levensduur. Aan de andere kant begon Vietnamese blauwe steen pas in de laatste decennia populariteit te winnen als een kosteneffectief alternatief dat vergelijkbare esthetische voordelen biedt.

Eigenschappen: Duurzaamheid en Esthetiek

Duurzaamheid: Belgische blauwe steen is uitzonderlijk duurzaam, bestand tegen strenge weersomstandigheden en slijtage, waardoor het een ideale keuze is voor high-traffic gebieden. Vietnamese blauwe steen biedt ook een goede duurzaamheid, maar de dichtheid en het poreusheidsniveau kunnen variëren, wat een invloed heeft op de lange termijn weerstand tegen barre weersomstandigheden.

Esthetiek: De klassieke Belgische blauwe steen heeft een onmiskenbare charme met subtiele fossiele markeringen en een rijk palet aan grijstinten. Vietnamese blauwe steen is lichter van kleur en mist vaak de kenmerkende fossiele patronen, maar biedt toch een aantrekkelijk en uniform uiterlijk dat past bij moderne ontwerpen.

Prijs en Beschikbaarheid

Over het algemeen is Vietnamese blauwe steen goedkoper dan zijn Belgische tegenhanger, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor budgetbewuste consumenten. Deze prijsverschillen weerspiegelen de lagere ontginnings- en productiekosten in Vietnam. Beide stenen zijn breed beschikbaar op de Belgische markt, maar de authentieke Belgische blauwe steen kan soms iets duurder zijn vanwege transportkosten en beperkingen in de productie.

Toepassingen in Bouwprojecten

Belgische blauwe steen is ideaal voor gebruik in hoogwaardige projecten waar duurzaamheid en esthetiek cruciaal zijn, zoals openbare ruimtes, historische restauraties, en luxe woningen. Vietnamese blauwe steen is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen waar de kosten een belangrijke overweging zijn, zoals particuliere woningen, terrassen en minder drukke commerciële ruimtes.

Kies de Steen die Past bij Uw Project

Bij het kiezen tussen Belgische en Vietnamese blauwe steen, overweeg de esthetische vereisten, het budget en de verwachte gebruiksintensiteit van uw project. Beide soorten blauwe steen bieden voordelen, maar de keuze hangt af van uw specifieke behoeften.

Bent u klaar om uw project te starten met de juiste blauwe steen?

Neem vandaag nog contact op met ArtStone voor meer informatie of om een offerte aan te vragen. Ontdek onze uitgebreide collectie blauwe stenen die elk project kunnen verrijken met duurzaamheid en stijl.

Meer info over een project?

Scroll naar boven