Bel nu je steen-expert op 011 45 60 00

Onderhoudsgids voor Keramische Terrastegels met Lithofin

Keramische terrastegels

Het belang van effectief onderhoud voor keramische tegels

Om de pracht van keramische terrastegels te behouden, is zorgvuldig en regelmatig onderhoud cruciaal. In deze gids ontdek je hoe je met Lithofin producten je terrastegels schoon, beschermd en als nieuw houdt.

1. Dagelijks en Wekelijks Onderhoud

Keramische tegels staan bekend om hun onderhoudsgemak. Voor dagelijks onderhoud volstaat het vegen of dweilen met schoon water. Voor wekelijkse reinigingen raden we Lithofin KF onderhoudsreinger aan, die effectief alledaags vuil en lichte vlekken aanpakt zonder de tegels te beschadigen.

2. Periodieke Dieptereiniging

Je eerste onderhoud doe je best met Lithofin KF Cementsluierverwijderaar. Hiermee verwijder je de kristalresten van voegsel en plaatsing. Dit is de belangrijkste reiniging van je terras!

Elke paar maanden vereisen je tegels een dieptereiniging, vooral in buitentoepassingen waar ze blootgesteld worden aan meer vuil en weersinvloeden (bvb olie, vet, resten, …). Gebruik Lithofin KF Intensiefreiniger om grondig te reinigen en zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen. Breng het product aan, laat het enkele minuten intrekken en spoel grondig af met water.

3. Speciale Behandelingen

Voor specifieke vlekken zoals olie, vet of roest, zijn gerichte behandelingen nodig:

Olie- en vetvlekken: Pas Lithofin OIL-EX toe op de vlek, laat het product werken en veeg het weg.

Roestvlekken: Lithofin Rost-EX is uitstekend voor het verwijderen van roest zonder de tegel te beschadigen.

4. Veelgestelde Vragen en Onderhoudstips

  • Vraag: Kan ik een hogedrukreiniger gebruiken voor mijn keramische tegels?
  • Antwoord: Ja, maar gebruik een lage drukinstelling om schade te voorkomen en vermijd direct contact met de voegen. We raden dit nooit aan.

Regelmatig onderhoud met de juiste producten zoals die van Lithofin zorgt ervoor dat je keramische terrastegels er jaar in jaar uit prachtig uit blijven zien. Bezoek de Artstone website voor meer informatie en om de Lithofin producten te kopen die je nodig hebt voor het perfecte onderhoud van je terras.

Meer info over een project?

Scroll naar boven