Hoe grote tegels ruimte geven aan je terras

Herinner je je nog de tijd dat een tegel van 60 x 60 cm als groot beschouwd werd? Wel, die is onweerlegbaar voorbij. Vandaag vind je zowel keramische als beton- en natuursteentegels in de meest uitzonderlijke formaten, soms tot wel 240 cm lang. Want welke stijl je ook beoogt, een grote tegel doet ook je ruimte, oprit of terras groter lijken.

Grote tegels zorgen voor een ruimtelijk effect

Grote tegels en XXL formaten doen iets met je terras. Door hun grote oppervlakte en het beperkt aantal voegen wordt je zicht minder vaak onderbroken en lijkt de ruimte optisch groter.

Kies je daarenboven voor een rechthoekig in plaats van een vierkant formaat, dan kan je ook nog eens heel bewust richting geven aan het terras. De lijnen van de voegen zullen je blik in dat geval namelijk sturen. Leg je de tegels dwars, dan wordt bijvoorbeeld vooral de breedte benadrukt; leg je ze in langsrichting, dan is het de lengte of diepte van het terras die het meest in de kijker zal lopen.

Minder voegen, minder onderhoud

Dat je met grote tegels minder voegen hebt, is niet alleen een visuele meerwaarde. Het vereenvoudigt uiteraard ook het onderhoud van je terras. Gedaan dus met urenlang onkruid wieden tussen de tegels of hardnekkig schrobben op groene voegen. Hoe groter de tegel, hoe minder werk en hoe meer genot.

Natuurlijk wegen grote tegels ook wat meer dan een kleiner formaat. In veel gevallen zal de plaatsing dan ook door minstens twee personen moeten gebeuren, wat een impact kan hebben op de prijs. Maak hiervoor dus goede afspraken met je plaatser.

Ons aanbod

Grote tegels worden vaak geassocieerd met strakke, moderne nieuwbouwwoningen, maar in principe passen ze in elke stijl en toepassing. Dat is namelijk vooral een kwestie van materiaal en design. Zo zijn XXL betontegels perfect geschikt voor een oprit, zorgt Belgische Blauwe steen voor een meer traditionele en rustieke look en kan je met keramiek simpelweg alle kanten op. Bij ArtStone hebben we in al deze productcategorieën een uitgebreid aanbod.

Natuursteen

Grote formaten zoals 180 x 120 cm, 160 x 80 cm, 120 x 60 cm en 100 x 100 cm behoren inmiddels tot ons standaardgamma in Belgische Blauwe steen en zijn dus vlot beschikbaar. Daarnaast zijn er nog ruime mogelijkheden in maatwerk.

Ook andere natuursteen, waaronder de zachte en warme Sinaï Pearl, is verkrijgbaar in grootformaattegels.

Keramiek

Vierkante tegels van 100 cm of 120 cm met beton-, metaal- of natuursteenlook passen zich mooi aan de stijl van het project aan, en ook het aanbod 120 x 40 cm en 120 x 60 cm omvat ondertussen een veertigtal tegels. Helemaal XXL is de Concrete Stoop Grey, een keramische terrastegel met betonlook, beschikbaar in tegels van maar liefst 240 x 120 cm.

Beton

De trend van grootformaattegels beperkt zich niet tot het interieur en terrassen. Ook voor opritten stijgt de vraag. Betontegels van 100 x 100 cm en een dikte van 6, 8 of 10 cm zijn daarom ruim op voorraad en zelfs waterdoorlatende betontegels zijn vandaag beschikbaar in 100 x 100 cm.

On Key

Gerelateerde posts

Main Menu